Hlavní obsah

Svoboda rozhodl o výhře Slavie na ledě Litvínova 3:2 v nájezdech

LITVÍNOV

Hokejisté Slavie zvítězili ve 40. kole extraligy v Litvínově 3:2 po samostatných nájezdech. O výhře Pražanů rozhodl útočník Tomáš Svoboda, který vstřelil rozdílovou branku v nájezdech a kromě toho si připsal v průběhu utkání dvě asistence.

Článek

Do utkání vstoupili lépe hosté a již po 40 vteřinách prověřil Hübla nejproduktivnější slávista Vondrka, ale domácí brankář jeho pokus zneškodnil a stejně si vedl i při následné šanci Tomici. Na první litvínovskou šanci museli diváci čekat až do šesté minuty, kdy tvrdě vypálil Kubát, ale i Hüblův protějšek Kopřiva předvedl dobrý zákrok.

Ve 13. minutě přihrál Svoboda zpoza branky Tomicovi, ten však v dobré šanci vysoko přestřelil. Poté následovala střela Pospíšila a dorážka Žižky, ale Hübl byl pozorný. V závěru prvního dějství byl vyloučen hostující bek Kolařík a Severočeši početní výhodu využili už po pěti vteřinách, když Švarného nahození Kopřiva nedokázal ukrýt do lapačky a puk se dokutálel až do branky.

Obdržená branka se však na hostujícím týmu nikterak nepodepsala a do druhé třetiny vstoupil stejně aktivně jak do první části, což se projevilo i na skóre. Ve 25. minutě Hübl vyrazil Svobodovu střelu pouze před sebe a pro Tomicu nebyl problém dorazit puk do prázdné branky. Domácí se pokusili o okamžitou odpověď, když ujela do brejku dvojice Trávníček - Vopat, ale domácímu kapitánovi sjel puk z hole a nezakončil přesně.

Jánský Kopřivu nepřekonal

Poté byla před Jánským prázdná branka, ale domácí forvard si puk tak dlouho zpracovával až prováhal vhodný okamžik ke střele a Kopřiva jeho střelu bez problémů chytil. V závěru druhé třetiny vypálil od modré čáry tvrdou ránu Kuboš, ale opět se zaskvěl Hübl se svou lapačkou.

Třetí dvacetiminutovka kopírovalo úvody předešlých třetin, Pražané byli aktivnější, domácí naproti tomu jako kdyby byli ještě v kabině a také na to doplatili. Ve 42. minutě po pěkné souhře poslal hosty do vedení Třetina. Slavia poté uzamkla střední pásmo a domácí se nemohli dostat k vážnější příležitosti, ale přesto ve 48. minutě vyrovnal Majdan poté, co se puk po Trávníčkově ráně odrazil od zadního hrazení před branku.

Obě mužstva se poté stáhla do obrany, hlídala si zadní vrátka a nikdo již nechtěl inkasovat. I proto zápas dospěl až do prodloužení, ve kterém nejprve vyzkoušel Kopřivovu pozornost Kubinčák s Hüblem a na druhé straně vyslal na Hübla jedovatou střelu Vondrka.

Rozhodnout musely nakonec až nájezdy. Z domácího tria Lukeš, Viktor Hübl a Jenáček nikdo neuspěl a tak mohla vypuknout radost v táboře hostí, když Svoboda prostřelil Hübla mezi betony a zajistil Slavii bod navíc.

HC Benzina Litvínov - HC Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Švarný (Jánský), 48. Majdan (Trávníček) - 25. Tomica (T. Svoboda), 42. Třetina (T. Svoboda), rozhodující sam. nájezd T. Svoboda. Rozhodčí: Šír, Trombík - Bádal, Rozlílek. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4825.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Kubát, Jareš, Stříteský, Švarný, Skuhrovec, Gula - Lukeš, V. Hübl, Jánský - Černý, Jenáček, Kubinčák - Majdan, Vopat, Trávníček - Bojer, Kracík, Gerhát - od 32. navíc Rindoš. Trenéři: Reichel a Kučera.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Vašíček, Jeník - Pospíšil, Benda, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Krenželok, P. Jelínek, Doležal - Micka, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: