Hlavní obsah

Vítkovice přetlačily Litvínov, dvěma góly rozhodl Burger

Hokejisté Vítkovic po dvou vysokých prohrách venku znovu zabrali a ve 41. kole extraligy doma porazili Litvínov 4:2. Dvěma góly rozhodl Jiří Burger, který dal vítěznou branku ve 45. minutě při vlastním oslabení.

Článek

Po dvou debaklech začaly Vítkovice znovu toporně. Litvínov toho využil už v šesté minutě, kdy se po vyhraném buly bez přípravy trefil Jánský. Domácí nemohli najít správný rytmus hry. Pohyb jim nechyběl, ale ve hře byla řada nepřesností a nedokázali se dostat do soustředěné defenzivy Severočechů. V úvodu druhé třetiny naopak pustili do velké šance hostujícího Lukeše, který však Málka nepřekonal.

Vítkovice se dnes nepotkaly s hokejovou lehkostí. Ve snaze o zvrat ale zjednodušily hru, zvýšily agresivitu před brankou a to se jim vyplatilo. Náskok hostů vymazal uzdravený Vrána, který v 32. minutě dorazil za Hüblova záda vyraženou střelu Sýkory.

Ostravané byli v druhé části aktivnější a během 106 vteřin otočili skóre. Po velkém závaru před gólmanem Hüblem kotouč do branky propasíroval Burger.

Litvínov však ještě dokázal vyrovnat. Zkraje třetího dějství se mu naskytla takřka dvouminutová přesilovka pět na tři a Jánský z optimální pozice mezi kruhy po ledě skóroval.

Vítkovice bleskově odpověděly. Ještě v oslabení hosté nechali trestuhodně neobsazeného Burgera, který technickou bekhendovou střelou prostřelil Hübla potřetí.

I domácí pak dostali na 91 vteřin možnost hrát v pěti proti třem. Obrovské šance k pojištění výhry měli Ujčík a Szturc, ale hosté odolali. Když se už Litvínovští začali chystat k závěrečné power play, projel jejich obranou v další přesilovce opět Szturc a blafákem rozhodl.

HC Vítkovice Steel - HC Benzina Litvínov 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 32. Vrána (J. Sýkora), 34. Burger (Huna, Ovčačík), 45. Burger (Punčochář), 58. Szturc (Ovčačík) - 6. Jánský (V. Hübl), 43. Jánský (Jenáček, V. Hübl). Rozhodčí: Blecha, Hrubý - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4521.
Vítkovice: Málek - Ovčačík, Trnka, Malík, Rehák, Punčochář, Voráček - Huna, Burger, Szturc - Ujčík, Húževka, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek - Šedivý, Strapáč, Káňa - J. Sýkora. Trenéři: Trličík a Moták.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Švarný, Gula - Jánský, V. Hübl, Lukeš - Černý, Jenáček, Kubinčák - Majdan, Vopat, Trávníček - Bojer, Kracík, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: