Hlavní obsah

U ledu bude husto, do postupové desítky se tlačí pět týmů

PRAHA

Pět týmů na tři místa. Tlačenice, v níž dva týmy vytáhnou krátkou sirku. Tak v současnosti vypadá tabulka okolo desátého místa v hokejové Tipsport extralize. Jedni ztrácejí a padají tabulkou. Druzí vyhrávají a pomalu se škrábou k vysněné metě. Na pár týdnů má extraliga o zábavu postaráno. Někdo ale zažije na jejím konci tragédii, nepostoupí do předkola play-off.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci hokejistů Plzně věří hráčům, budou se radovat po konci základní části z elitní desítky?

Článek

Karlovy Vary: 8. místo, 58 bodů V neděli drtivá porážka 1:7 od Liberce. Z posledních tří utkání Vary získaly jen dva body, skóre činí 6:12. V úterý je čeká souboj s mistrovskými Pardubicemi. „Budu stručný, po vyrovnané první třetině, přišla katastrofální pětiminutovka ve druhé, a pak už měli domácí zápas plně ve své moci,“ bědoval po neděli asistent trenéra Václav Baďouček. S tímto výkonem půjde play-off obtížně uhrát.

Kometa Brno: 9. místo, 56 bodů Aspirant na propadák sezóny, už šest zápasů Brňané nezískali žádný bod. Z posledních tří utkání mají skóre 6:12 a zítra se potkají s Litvínovem, týmem, který dýchá Brnu na záda. „Je to zápas, dá se říct, o možnost hrát předkolo. My si toho jsme vědomi a k tomu utkání přistoupíme také tímto způsobem. Pořád věřím mužstvu a hráčům, že jsme schopni uhrát v Litvínově slušný výsledek,“ řekl klubovým stránkám kouč Ladislav Lubina.

Litvínov se zatím raduje, je desátý. Ale důležité je, aby zde byl i po 52. kole. foto: ČTK/Libor Zavoral 

Litvínov: 10. místo, 55 bodů Plusem pro trenéra Roberta Reichela je zápas k dobru. Z posledních tří klání Litvínov jednou vyhrál, celkem pobral čtyři body a vyšplhal se na skóre 7:8. „Utkání jsme si prohráli sami,“ musel přiznat po nedělním pokusu ve Vítkovicích asistent Jiří Kučera. V úterý Litvínov přivítá Brno, a to by mohla být pro domácí výhoda. Před svými fanoušky umí.

Plzeň: 11. místo, 53 bodů Klub, kterému chybí kvůli kauze „registračky“ 19 bodů. Přesto bojuje a pomalými krůčky se blíží desítce. V uplynulých třech zápasech Plzeň vždy vyhrála, brala 8 bodů při skóre 9:6. V příštím utkání se bude přetahovat o body se Spartou. „Už jsme kolikrát byli mnohem blíž a nakonec jsme rozhodující moment nezvládli. Možná kdybychom víc hráli a míň koukali na ostatní týmy, tak už jsme v desítce mohli být teď,“ řekl pro klubové stránky zkušený obránce Jaroslav Modrý.

Sparta: 12. místo, 46 bodů Děsivá sezóna, kde ještě doutná naděje. A hodně může naznačit příští zápas. Tým Miloslava Hořavy musí v Plzni vyhrát. Nevyhraje-li, opět si jen zkomplikuje situaci. A možná i definitivně. Sparta má ale přece jen malé plus, tím je zápas k dobru. „Potřebujeme vyhrávat jako sůl, aby byla nálada v kabině lepší,“ řekl v minulých dnech útočník Marek Bartánus. Po dvou výhrách v řadě tomu tak patrně je. Ale bude to stačit na postup do desítky?

Jenže nakonec můžou tabulkou zamíchat i jiné týmy. Ve hře je stále 33 bodů.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice