Hlavní obsah

Další skandál v extralize? Třinec má problém s registrací, Šulc bere vinu na sebe

TŘINEC

Hokejové extralize údajně hrozí další skandál. Jak poukázala televize Nova, Třinec údajně chybně zaregistroval útočníka Martina Adamského, jenž do klubu přišel v létě z Plzně. Vedení Ocelářů vlastní pochybení zcela odmítá a na jeho stranu se postavil i ředitel soutěže Stanislav Šulc, který připustil, že chyboval on sám a ne slezský klub.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Třince Martin Adamský (vlevo) a Jan Peterek

Článek

Pokud by však Oceláře stihla kontumace nebo odečet bodů, přišel by současný extraligový lídr zřejmě o všech dosud získaných 78 bodů, protože Adamský má v této sezóně na kontě plný počet startů.

Podle TV Nova došlo při přestupu Adamského z Plzně do Třince k záměně dokumentů "ohlášení přestupu" a "prohlášení o postoupení hráčské smlouvy". Při přeregistrování hráče měl být nesprávně použit formulář prohlášení o postoupení hráčské smlouvy místo ohlášení přestupu, protože Adamský podepsal nový kontrakt s Oceláři už jako volný hráč po vypršení smlouvy v Plzni.

Viníkem je podle všeho ředitel extraligy Šulc, který chybný dokument podepsal. "Musím přiznat, že k záměně dokumentů mohlo dojít, někteří funkcionáři rozdíl mezi nimi úplně nechápou. Stalo se nám to v minulosti několikrát. Jestli z tohoto případu chce někdo něco vyvozovat, pak jedině mé pochybení. Třinec se ničím neprovinil," uvedl Šulc na oficiálních internetových stránkách extraligy.

Proto podle Šulce ani teoreticky nehrozí, že by přestup Adamského mohl být považován za neplatný a kauza by mohla skončit jako v nedávných případech Plzně, Kladna a Mladé Boleslavi odebráním bodů. Útočník letos zasáhl do všech 42 utkání. "Snažil jsem se televizi Nova vysvětlit, jak se věci mají. Záměna ohlášení za prohlášení se týká mé osoby, klub ani hráč s tím nemají nic společného. Adamský podpisem smlouvy s Třincem jasně deklaroval, jaké má úmysly, posléze byl správně zaregistrován a zaevidován," tvrdí ředitel soutěže.

Třinec provinění odmítá

Třinecký klub vlastní pochybení absolutně odmítá. Podle vedení Ocelářů byla smlouva Adamského před sezónou řádně zaregistrována, došlo i k vyrovnání s jeho bývalým klubem a varianta, že by nastoupil za Třinec neoprávněně, je proto neodůvodněná.

"Pro nás je směrodatné, co řekl pan Šulc, a podle něj je všechno v pořádku. Hovořili jsme spolu na toto téma několikrát," řekl v úterý novinářům generální manažer klubu Pavel Marek.

Mluvčí klubu Ivo Pullmann uvedl, že Třinec před zahájením extraligové sezóny poskytl řídícímu orgánu soutěže podklad, na jehož základě byl potom hráč zaevidován.

"Rovněž jsme na tomto dokladu obdrželi výslovné potvrzení, že hráč Martin Adamský je počínaje 6. září 2010 oprávněn za náš klub nastoupit. Evidenční změna u tohoto hráče tedy nastala před zahájením tohoto ročníku extraligy," uvedl Pullmann. Na klubovém webu Oceláři uvedli, že pokud by se ukázalo, že přestup provázejí formální nedostatky, nezpůsobil je Třinec.

Podobná kauza už extraligou otřásla v listopadu. Za chybně zaregistrované přestupy a neoprávněný start několika hráčů přišly o body tři kluby: Mladé Boleslavi bylo odečteno 22, Plzni 19 a Kladnu 6 bodů.

Reklama

Související témata: