Hlavní obsah

Vítkovice i napočtvrté přehrály Vary

OSTRAVA

Dvěma rychlými góly z úvodních čtyř minut zadělali hokejisté Vítkovic ve 43. kole extraligy na pohodové vítězství 4:2 nad Karlovými Vary. O vítkovické góly se v pátek postarali výhradně slovenští hráči: dvakrát se trefil Roman Tomas, po brance přidali Rudolf Huna s Denisem Rehákem. Ostravané v základní části ve vzájemných zápasech s Energií oslavili čtvrtou výhru ze čtyř duelů.

Článek

Vítkovice měly nástup z říše snů: na dvougólový náskok jim stačily úvodní dvě rány na karlovarskou branku. Energie přitom do zápasu vstoupila aktivně, ale po 52 sekundách projel Tomas jako nůž máslem hostující obranou a zblízka nedal Závorkovi šanci.

Karlovarský gólman na svůj druhý extraligový start nebude vzpomínat v dobrém. I podruhé si totiž sáhl na puk, až když ho lovil ze sítě. Huna vzal první gól jako přes kopírák. Ve čtvrté minutě znovu našlápl po levém křídle, snadno se natlačil před dotírajícího Noska a prostřelil Závorku podruhé. Nešťastný hostující brankář vzápětí přepustil místo Sáblíkovi.

Příznivý vývoj domácí uklidnil. Zatímco soupeř se musel nutit k ofenzívě, Vítkovice čekaly na své příležitosti v klidu zajištěné obrany. Blízko třetímu gólu byl Huna, ve 23. minutě ale zazvonil jen na tyčku.

Západočeši zřejmě svou největší možnost propásli v polovině zápasu, když nevyužili 41 sekund hry pět na tři. A sotva se Vítkovice vrátily do pěti, Pohl nabil mezi kruhy Rehákovi, který švihem zavěsil pod horní tyčku.

Závěr se nesl už zcela ve vítkovické režii. Po teči Burgera hosty uchránila tyčka, ale večer slovenských střelců dovršil svým druhým zásahem Tomas. Karlovarští alespoň zkorigovali prohru. Při přesilovce zblízka skóroval Košťál a pokazil Málkovi čisté konto. Sedm vteřin před koncem se pak mezi střelce zapsal tvrdým příklepem i bek Sloboda.

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Tomas (Ovčačík), 4. Huna, 31. Rehák (Pohl, Tomas), 49. Tomas (Strapáč, Húževka) - 53. Košťál (Kumstát, Nosek), 60. Sloboda (T. Rohan). Rozhodčí: Minář, Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 4070.
Vítkovice: Málek - Vosátko, Trnka, Ovčačík, Rehák, Punčochář, Voráček, Bartoň - Huna, Burger, Szturc - Strapáč, Húževka, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, J. Sýkora, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Karlovy Vary: Závorka (4. Sáblík) - Nosek, Gřegořek, Dobroň, Čutta, Sloboda, M. Rohan, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Klíma, Dej - L. Klíma, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice