Hlavní obsah

České Budějovice zdolaly Kladno a doma uspěly poosmé za sebou

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v 44. kole extraligy třinácté Kladno 2:1, poosmé za sebou doma neztratili ani bod a udrželi se na šesté místě. Zápas rozhodl v 39. minutě Jiří Šimánek a Mountfield si spravil chuť po páteční porážce na ledě poslední Mladé Boleslavi. Vagnerplast vyšel naprázdno počtvrté za sebou, přesto si drží na třináctém místě sedmibodový náskok.

Článek

Domácí nastoupili v prořídlé sestavě. Po odchodu obránce Snopka do finského Oulu chyběl také nemocný kanonýr Gulaš a otřes mozku vystavil stop Červenému. Přesto byli Jihočeši od počátku aktivní a pozornost Faltra v kladenské kleci hned v prvních minutách vyzkoušeli Květoň s Kašpaříkem. Mertlovu přihrávku na volného Kuchejdu vystihl obránce Procházka, nebezpečně střílel z levého kruhu také Ptáček.

Hosté zahrozili střelou Kuchlera po přihrávce Patery, gólmana Kováře řádně protáhli rovněž Stieler a Valský. Sedmdesát vteřin trvající přesilovku pět na tři sice sehráli domácí staticky, ale potom v 18. minutě napřáhl Kotaška na modré čáře a Kuchejda lehkou tečí zařídil vedení.

Po prvním ubráněném oslabení v zápase na začátku prostřední třetiny českobudějovická obrana na chvíli ztratila koncentraci a nabídla prostor Paterově řadě, gólmana Kováře však neprostřelil její vedoucí ani křídla Bicek s Kuchlerem. V dalším průběhu se kladenský Bílek dostal pěknou kličkou až před Kováře, ale byl rovněž neúspěšný. Ve 33. minutě rozhodčí signalizoval vyloučení a Bicek využil nepozornosti domácích hráčů k vyrovnávacímu zásahu. Jeho trefu zblízka pod horní tyčku potvrdil videozáznam. Při trestu Tomana vrátil Mountfieldu vedení Šimánek, jenž doklepl puk za brankovou čáru po velkém závaru před Falterovou klecí.

Novákovo nahození od modré čáry v úvodu třetího dějství vylekalo Faltera, ale potom před jeho klecí nastal na dlouhé minuty klid. Na protější straně byla hra jen o málo zajímavější, českobudějovickou branku vážněji ohrozil jen bekhendovým pokusem Látal. Následně Patera při hře čtyř proti třem nevyužil výhodné postavení před odkrytým brankovištěm Jihočechů. V 53. minutě se zaskvěl Kovář jenž zlikvidoval sólový nájezd Látala a podobný kousek se mu povedl v závěru utkání, kdy bravurně zachránil před Růžičkou. Kladenští ještě zkusili power play, ale vyrovnat nedokázali.

HC Mountfield České Budějovice - HC Vagnerplast Kladno 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Kuchejda (Kotaška, R. Pšurný), 39. Šimánek (Mikeska, Ptáček) - 33. Bicek (D. Růžička, Eberle). Rozhodčí: Minář, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7, navíc Patera (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4736.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Kotaška, Vydarený, Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, Podlešák - Mertl, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Kladno: Falter - L. Procházka, D. Růžička, Mrázek, Toman, Piskáček, Šmach - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Melka, Bělohlav - Bílek, Kotrla, Látal - Valský, Stieler, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: