Hlavní obsah

Jezdíme ven jen na výlet a hrajeme naivní hokej, zlobil se Ujčík

PLZEŇ

Hokejisté Vítkovic prohráli v předehrávce 45. kola na plzeňském ledě 1:3 a potvrdili svoji špatnou formu z posledních deseti utkání, z nichž pětkrát prohráli, a to vždy venku. Kvůli tomu klesli z prvního místa na třetí a v pátek se mohou propadnout na čtvrtou pozici.

Článek

"Jeli jsme sem něco uhrát. V první třetině jsme sice ubránili přesilovky soupeře, ale paradoxně jsme gól dostali až ve druhé třetině při páté plzeňské přesilovce," hledal příčinu porážky třetí nejlepší střelec Vítkovic s patnácti trefami Viktor Ujčík.

"Plzeň je rozjetá, hraje velmi dobře. Aktivně napadali naše beky při rozehrávce a my jsme se potom těžko dostávali z vlastní třetiny. A když už jsme ten puk vyvezli, tak jsme se de facto neudrželi u nich v pásmu," vypíchl osmatřicetiletý trojnásobný mistr světa hlavní nedostatky ostravského týmu v souboji se Západočechy, který výrazně ovlivnilo šest vyloučených hráčů Vítkovic během úvodních dvou třetin.

"Já se k tomu bohužel nemůžu vyjadřovat. Pravidla extraligy jsou tak nastavena a já ta naše častá vyloučení nemůžu komentovat," naznačil člen čtvrtého vítkovického útoku nespokojenost s výkonem rozhodčích.

Za stavu 2:0 pro Plzeň se podařilo hostům v přesilové hře snížit na rozdíl jediného gólu, když Ujčíkovu střelu usměrnil v 53. minutě tečí do sítě Jan Káňa a vykřesal pro Moravany naději na bodový zisk. "Pořád jsme si věřili na zvrat a ten gól nás mohl vyburcovat. Po tom snížení jsme však místo závěrečného tlaku vůbec neudrželi puk u nich ve třetině," prohlásil rozladěně Ujčík.

Potkál nás pešek, smutnil Ujčík

"Zahrozili jsme jen při hře bez brankáře, ale potkal nás tam pešek. Místo abychom tam sehráli akci v přečíslení v šesti, tak náš hráč zlomí hokejku, celá naše koncepce se rozpadne a dopadne to, jak to dopadne," přiblížil důvod plzeňské pojišťovací trefy na 3:1 do vítkovické prázdné branky.

Přes další nezdar se Vítkovice stále drží na třetí příčce zaručující domácí prostředí ve vyřazovacích bojích. "My si teď hlavně musíme vyřešit naše problémy. Nemůžeme ven jezdit na výlet. Za chvíli začíná play off. Náš cíl je být do šestky po základní části. Kvůli tomu musíme vyhrávat hlavně doma a venku nesmíme hrát takhle naivní hokej. S tím nemůžeme v zápasech o všechno uspět," kritizoval současné výkony týmu Ujčík.

Proč tak Ostravané hrají, netuší. "Na začátku čekáme, co s námi kdo udělá, a až pak začneme hrát. Když už nám teče do bot, tak zjistíme, že ten hokej hrát umíme a můžeme soupeře taky přehrávat. Proč tak nehrajeme od začátku, tak to je mi záhadou...," hledal těžko slova zkušený forvard.

V sezoně 2002/03 odehrál Ujčík právě v plzeňském dresu 23 utkání. Na své krátké působení v západočeské metropoli stále nezapomíná. "Samozřejmě si to pamatuju. Jako nějaký motivační prvek do zápasu proti Plzni to už ale vůbec neberu. Naopak přeju Plzni, aby se dostala do té desítky a trošku některým lidem zkazila tu radost z toho, co jí provedli," neskrýval člen Klubu hokejových kanonýrů sympatie pro klub, který byl potrestán odpočtem 19 bodů za chyby v registraci.

Reklama

Související témata: