Hlavní obsah

Vedoucí Třinec smetly České Budějovice. Plzeň předvedla parádní obrat

PRAHA

Vedoucí tým hokejové extraligy z Třince prohrál ve 46. kole extraligy v Českých Budějovicích vysoko 1:4. První příčku si sice udržel, ale jeho náskok snížil na tři body druhý Liberec, který doma porazil Kometu Brno 5:2. Hosté tak ztratili důležité body v boji o postup do play-off. Jejich konkurenti v tahanici o první desítku z Plzně, Litvínova a Karlových Varů dokázali své duely vyhrát. Všechny čtyři zmíněné týmy se srovnaly v tabulce od osmého do jednáctého místa do jednobodového rozdílu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zámořský souboj v estralize - plzeňský Lammers (vlevo) a pardubický Pineault.

Článek

Parádní obrat předvedli na svém stadiónu hokejisté Plzně, kteří po první třetině prohrávali po brankách Rákose a Nakládala 0:2. Domácí sice měli tlak, ale hosté pozorně bránili a z rychlých kontrů si vytvářeli řadu šancí. Indiány nakonec spasili obránci. V polovině zápasu nejprve snížil Dresler a na začátku třetí třetiny srovnal Modrý. Vyrovnávací gól vybičoval domácí k ještě větší bojovnosti, za níž sklidili odměnu v podobě vítězného gólu Radka Dudy, pro něhož to byl možná poslední zápas v plzeňském dresu. Plzeňští po výhře přeskočili v tabulce Brno a patří jim devátá příčka.

Fanoušci Plzně se loučí s Radkem Dudou, svou hvězdou číslo 69... foto: Právo/Jan Handrejch

Obrat předvedl doma i Litvínov, který si třemi brankami v poslední třetině zajistil výhru 3:1 nad čtvrtým Zlínem, který v pátek utrpěl debakl od Třince. Na severu Čech promrhali hosté vedení, které jim zařídil v polovině první třetiny Leška. Litvínovu sice patří nepostupová jedenáctá příčka, ale má stejně bodů jako Plzeň a Brno a jediný bod ztrácí na Karlovy Vary.

Ty se i ve druhém utkání pod vedením trenéra Baďoučka radovaly z výhry. Slavii doma porazily 3:2 po samostatných nájezdech. Přitom v utkání musely dvakrát dotahovat a bodový zisk zachránily na poslední chvíli. V 59. minutě David Nosek prostřelil z velkého úhlu brankáře Kopřivu, ale spíše se zdálo, že puk u tyčky neprošel celým objemem za brankovou čáru.

Videorozhodčí však viděl situaci opačně. Prodloužení rozhodnutí nepřineslo a v samostatných nájezdech nakonec rozhodla trefa Václava Skuhravého. Slavii se tak nepodařilo zatím proklouznout do první šestky. Vary naopak posílily svoji šanci na předkolo play-off.

Kometa prohrála v Liberci

Přeskočily o bod dalšího ohroženého v boji o předkolo play off, Kometu Brno. Moravané nestačili na Liberec, na jehož ledě prohráli 2:5. Liberečtí si tak po páteční prohře na Slavii v prodloužení spravili chuť a upevnili si druhou příčku v tabulce. K vítězství pomohl dvěma góly Tomáš Klimenta.

Vysokou porážku utrpěli hokejisté vedoucího Třince. Po páteční kanonádě proti Zlínu tentokrát podlehli v Českých Budějovicích vysoko 1:4. Jediný úspěch Třineckých navíc zaznamenal až v poslední minutě utkání v přesilovce Lukáš Krajíček. Budějovičtí se po výhře upevnili pozici v elitní šestce.

Sparta už přišla o šance na účast v play-off, pomalu se připravuje na boje v play-out a v nedělní generálce na tyto souboje porazila poslední Mladou Boleslav 4:2. Holešovičtí se radovali z výhry i přes matný výkon a za body mohou děkovat především brankáři Pöpperlemu.

Hokejisté Vítkovic, v jejichž brance poprvé v sezóně nastoupil Martin Prusek, chtěli nechat zapomenout na čtvrteční porážku v Plzni a v zápase proti předposlednímu Kladnu začali dobře, když se hned úvodu ujali po Hlinkově brance vedení. Pak se ale dlouho hrálo bez branek a Kladnu se v polovině třetí třetiny díky Bickově brance v přesilovce podařilo vyrovnat. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, která rozhodl vítkovický Viktor Ujčík.

Reklama