Hlavní obsah

Českobudějovičtí přehráli vedoucí Třinec a jsou stále šestí

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 46. kole extraligy Třinec 4:1 a udrželi se tak na šestém místě tabulky znamenající přímý postup do play off. Velkou zásluhu na výhře nad lídrem soutěže měl brankář Jakub Kovář, který přišel o možné páté čisté konto až 51 sekund před koncem.

Článek

Už po 25 sekundách hry byl vyloučen třinecký Hrabal, ale domácí byli v přesilovce nevýrazní stejně jako v polovině prvního dějství při trestu Zíba. Ve vlastním oslabení naopak Kováře v budějovické brance prověřil nápřahem z levého kruhu Varaďa. Ještě předtím při shodném počtu hráčů na ledě měl ideální příležitost k otevření skóre Orsava, jeho sólovou jízdu ale zastavil Kovář.

Ve 14. minutě předvedl slalom po délce celého kluziště domácí Mikeska a po jeho bekhendové střele zazvonila tyčka po pravici gólmana Hamerlíka. Jihočeši svého soupeře zatlačili, ale Gulaš s Langhammerem při jízdě dva na jednoho neuspěli stejně jako zblízka střílející Martynek.

V úvodu druhé třetiny Mikeska od zadního mantinelu předložil puk Kotaškovi, ale ten z mezikruží neprostřelil hradbu těl. Na protější straně zahrozili Hrňa s Orsavou, skóre však otevřeli domácí. Vydarený poslal do jízdy podél pravého mantinelu Nováka, jenž přesně z modré čáry vypálil a překvapenému Hamerlíkovi propadl kotouč za záda.

V polovině utkání při trestu Zíba se zblízka do odkryté branky netrefil Pletka. Při vyloučení Kotašky byl blízko vyrovnání Polanský, do jeho střely se však obětavě vrhl Vydarený. Druhý gól Jihočechů přidal Lukáš Květoň po ukázkové spolupráci s Gulašem.

Na začátku třetí dvacetiminutovky v přesilovce Langhammer zblízka před Hamerlíkem neuspěl, ale v zápětí od modré napřáhl Ptáček a čistým průstřelem zařídil tříbrankové vedení Českých Budějovic. Domácí gólman Kovář se štěstím zachránil před Lojkem, který vyrazil na zteč rovnou z trestné lavice. Z následné protiakce přidal pečetící trefu z prostoru mezi kruhy Roman Pšurný. Hosté korigovali v 60. minutě z přesilovky, s přispěním Kovářových betonů se zblízka trefil Krajíček.

HC Mountfield České Budějovice - HC Oceláři Třinec 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 26. Novák (Vydarený), 37. L. Květoň (Gulaš, Kolarz), 41. Ptáček (L. Květoň, Langhammer), 54. R. Pšurný (Šimánek) - 60. M. Ružička (Seman). Rozhodčí: Homola, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 5300.
České Budějovice: Jakub Kovář - Kotaška, Vydarený, Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Heřman. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Richter, Zíb, Lojek, Hudec, Krajíček - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Polák, Bonk, Varaďa - Zagrapan, Peterek, Adamský - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: