Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 2:1Vítkovice otočily zápas s Hradcem, který poprvé v sezoně prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Perret 0 : 1
28. Polák 1 : 1
37. Hruška 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vstoupili do extraligy po koronavirové pauze neúspěšně. Tým, který v pěti předešlých kolech získal čtrnáct bodů, poprvé v ročníku poznal hořkost porážky, když na ledě Vítkovic prohrál 1:2. Hosté sice vedli rychlou brankou Jordanna Perreta, ale Ostravané utkání otočili góly Romana Poláka s Janem Hruškou a naopak poprvé v sezoně zaznamenali tříbodový zisk.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jakub Orsava z Hradce Králové a brankář Daniel Dolejš z Vítkovic.

Článek

Po dlouhé zápasové přestávce se na ledě lépe uvedli hosté. Perret už po 121 sekundách ladně vklouzl do útočného pásma po pravém křídle a pak ranou zpoza obránce poněkud zaskočil trochu nepřipraveného brankáře Dolejše.

Tým Hradce Králové i díky rychlému gólu působil v první desetiminutovce nebezpečněji. Zvýšit mohl Orsava, ale zblízka nedokázal zvednout puk nad ležícího Dolejše.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Hradce Marek Mazanec.

Domácí se postupně dostali do hry a vyrovnávací gól změnil obraz hry. Vítkovice ho vstřelily ve 28. minutě zásluhou Romana Poláka, kterého ideálně uvolnil Marosz, zkušený bek přesně zamířil pod horní tyčku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Daniel Dolejš z Vítkovic a Jordann Perret z Hradce Králové.

Ostravané pak byli aktivnější i důraznější a skóre obrátil Hruška, jenž před Mazancem tečoval přihrávku z rohu hřiště. Vzápětí se po hostujícím zaváhání ocitl úplně sám před brankářem Werbik, ale trefil jen Mazancův beton.

Východočeši v závěru soupeře zatlačili, ale jejich převaha měla spíše platonický charakter. Dlouho chyběly příležitosti, až v 56. minutě zblízka mohl srovnat Růžička, bekhendové zakončení mu však nesedlo podle představ.

Královéhradečtí v závěru vystupňovali své úsilí ještě odvoláním gólmana, obléhali Dolejšovu branku a v předposlední sekundě málem Orsava skóroval, jeho teč však skončila těsně vedle tyčky.

Už ve středu se oba celky utkají znovu na ledě Mountfieldu.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. R. Polák (Marosz, Schleiss), 37. J. Hruška (V. Polák) - 3. Perret (Hronek, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Sýkora, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.
Vítkovice: Dolejš - Štencel, R. Polák, L. Kovář, Polášek, Koch, P. Trška - L. Krenželok, Marosz, Schleiss - V. Polák, J. Hruška, Lakatoš - Dej, J. Mikyska, Mallet - Dočekal, Werbik, T. Kubalík. Trenér: Trličík.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Zámorský, Hronek, Pilař, Blain, Šalda, F. Pavlík - Orsava, Cingel, Smoleňák - J. Sklenář, V. Růžička ml., Kelly Klíma - Perret, Kevin Klíma, Lev - R. Pavlík, Koukal, Jergl. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: