Hlavní obsah

Plzeň slaví play-off. Ve hře o postup zůstávají Brno, Litvínov, a Karlovy Vary

PRAHA

Středeční 50. kolo hokejové Tipsport extraligy ještě nerozhodlo o konečném složení týmů pro play-off. Po výhře 4:1 nad Brnem slaví účast v desítce Plzeň potrestaná v kauze chybných registrací. Naopak brněnská Kometa má nyní k postupu nejdále. Musela by oba zbývající zápasy vyhrát, přičemž Karlovy Vary a Litvínov by nesměly získat ani bod.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský indián

Článek

Plzeň bodovala ve třináctém z posledních 14 zápasů a po zásluze oslavuje postup do play-off. Proti Brnu neponechali "indiáni" nic náhodě a vypracovali si už tříbrankový náskok, přičemž Tomáš Vlasák zaznamenal svoji 30. branku v sezóně. Brno vstřelilo jediný gól, nepomohl ani návrat Jiřího Dopity.

Českobudějovičtí hokejisté uhájili pozici v první šestce proti Litvínovu. Už po první třetině vedli 3:0, pak se hosté dotáhli na rozdíl jedné branky, ale 100. ligový gól v podání Františka Ptáčka vrátil Jihočechy do sedla. Litvínov nakonec prohrál 2:5 a musí ještě o play-off bojovat, protože má horší zápasovou bilanci s Brnem, které na něj dva zápasy před koncem ztrácí šest bodů.

Vítkovice potřebovaly proti poslední Mladé Boleslavi nutně tři body, aby se udržely v první čtyřce. Ještě v 37. minutě byl zápas vyrovnaný 1:1, ale už po dvou minutách Pohl vrátil domácí znovu do vedení a ještě před druhou přestávkou Jan Káňa rozhodl, že Vítkovice budou v této sezóně s Mladou Boleslaví stoprocentně úspěšní.

Strkanice v utkání hokejistů Karlových Varů proti Zlínu.foto: Právo/Petr Horník

Pardubice čekalo předposlední Kladno, které se na východě Čech dostalo dokonce do vedení. Jenže ještě před koncem první části napadaly do hostující branky tři góly a bylo po kladenských nadějích. Brankostroj Pardubic nezastavil ani Falter, který v hostující kleci nahradil Cikánka. Fantastické představení předvedl domácí Radovan Somík, který vstřelil čtyři góly.

Karlovy Vary na Zlín neumí 

Karlovy Vary neporazily Zlín v posledních deseti vzájemných utkáních, naposledy se jim to podařilo v polovině října 2008. Tentokrát byly k vítězství blízko, jenže to by v dresu hostí nesměl být Filip Čech, který dvěma góly vymazal jejich dvoubrankový náskok. V závěrečných samostatných nájezdech pak domácí ani jednou nepřekonali brankáře Dubu, zatímco vítězství Zlínu zařídila trefa Petra Lešky.

Sparta se jen těžko vypořádává se zklamáním ze zpackané sezóny, uspěla v jediném z posledních sedmi utkání. Proti Liberci dvakrát vedla, dva body ale nakonec vybojovala až při samostatných nájezdech. Vítěznou trefu zařídil David Výborný. Bílí Tygři ztrácejí dvě kola před koncem základní části na vedoucí Třinec dva body.

Hokejová Tipsport extraliga - 50. kolo:
Vítkovice - Ml. Boleslav 3:1on-line
Branky: 9. Rehák, 40. Pohl, 40. Káňa - 37. Štefanka.
Č. Budějovice - Litvínov 5:2on-line
Branky: 4. R. Pšurný, 15. Ferebauer, 19. Mertl, 44. Ptáček, 52. Pletka - 22. Černý, 44. Lukeš.
Plzeň - Kometa Brno 4:1on-line
Branky: 8. Dressler, 13. Kovář, 26. N. Johnson, 34. Vlasák - 51. Malec.
Pardubice - Kladno 7:3on-line
Branky: 11., 13., 30., a 56. Somík, 7. Bartek, 24. Rákos, 37. Koukal - 6. Valský, 30. Drtina, 41. Kalla.
Karlovy Vary - Zlín 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 6. a 8. Kumstát - 9. a 28. F. Čech, rozh. nájezd Leška.
Sparta Praha - Liberec 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 4. Broš, 40. Karpov, rozh. nájezd Výborný - 29. Kudrna, 55. Klimenta.
Předehráno: Slavia - Třinec 2:1

Reklama