Hlavní obsah

Jsem šťastný, ale oslavy vystrojovat nebudu, říkal hrdina Litvínova Jareš

LITVÍNOV

Před sezónou přišel hokejový obránce Richard Jareš z Liberce do Litvínova a ve vzájemných zápasech měl vždycky obrovskou motivaci. A právě díky jeho dvěma brankám v přesilovkách ve třetí třetině litvínovský tým v pátek otočil nepříznivý stav v severočeském derby a zajistil si účast v předkole play-off.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejový obránce Richard Jareš

Článek

„Byl to hodně těžký duel, který rozhodly naše početní výhody. Přiklonilo se k nám i štěstí,“ oddechl si zkušený bek, který doslova “sestřelil“ svůj bývalý tým. „Můj první gól padnul poté, co mě Viktor Hübl dobře našel přesnou přihrávkou. Trochu se mi zavřela cesta k brance, tak jsem zkusil vystřelit. Druhý gól? To byla rána z voleje, takový „plachťák“. Hráli jsme pět proti třem a potřebovali jsme v předposlední minutě pálit ze všech pozic,“ líčil Jareš.

V zápase se skóre přelévalo na obě strany. „Liberec zpočátku velmi dobře bruslil a my jsme hráli urputný hokej. Chtěli jsme ten zápas nějak urvat. Ale postupem času z nás nervozita spadla a věřili jsme, že vydřeme alespoň jeden bod. Věděli jsme, že se hraje minimálně šedesát minut a že šance na góly přijdou. Třetí třetina už byla docela dobrá, taková uvolněná Čím se sezóna blížila ke konci základní části, tím to byly důležitější duely. A mám radost, že se mi povedlo rozhodnout bitvu právě proti Liberci, ale žádnou oslavu pro mužstvo z toho vystrojovat nebudu,“ rozebíral litvínovský bek.

Vydařený finiš

Litvínov ještě nedávno ztrácel na elitní desítku čtyři body, ale jistotu předkola si zajistil už v předposledním kole základní části. „Nakoplo nás asi vítězství nad Plzní 1:0 ve výborném zápase. Od té doby jsme se vezli na vlně a může nás těšit, že jsme se díky finiši teď bodově dotáhli i na právě osmou Plzeň, na kterou třeba narazíme v předkole. To by byl velmi těžký soupeř. Ještě ale na play-off nemyslíme. Chceme především zvládnout nedělní utkání na Kladně, kam pojedeme vyhrát. Fyzicky musíme zvládnout nejen konec základní části, ale i předkolo,“ dodal Jareš.

Jen slova chvály měl pro svůj tým litvínovský trenér Vladimír Kýhos: „Celé mužstvo zaslouží velký obdiv za to, co v poslední době dokázalo. Výhra nad druhým Libercem má velkou váhu a je psychickým povzbuzením i pro play-off.“ Asistent Jiří Kučera doplnil: „Zvládli jsme přesilovky, to byl klíč k úspěchu proti Liberci.“

Naopak zklamání pociťoval liberecký trenér Jiří Kalous: „Doplatili jsme na častá vyloučení, dostat tři góly v oslabení je moc. Škoda, že nám unikla i teoretická šance na první místo po základní části.“

Reklama

Související témata: