Hlavní obsah

Plzeň porazila Zlín fotbalově 1:0, v předkole ji čeká Litvínov

Hokejisté Plzně porazili v 52. kole hokejové extraligy Zlín těsně 1:0. O jejich výhře rozhodl gól Johna Lammerse z deváté minuty. Západočeši v předkole narazí na Litvínov, který bude mít na úvod série výhodu domácího prostředí. Zlín obsadil čtvrté místo a bude ve čtvrtfinále hrát s Pardubicemi.

Článek

Indiáni začali utkání velmi aktivně a několikrát prověřili Sedláčka ve zlínské brance, ale gól nepřinesla ani jejich první přesilovka. V končící deváté minutě ovšem napřáhl Lammers a parádně se trefil do horního růžku. Berani se dostali více do hry ve dvou přesilovkách, v cestě za vyrovnáním jim ovšem stál spolehlivý Horčička, který se vyznamenal především při Balaštíkově teči v 17. minutě.

V poslední dvouminutovce před první přestávkou rozkouskovala hru série vyloučení, přičemž v početní výhodě hráli krátce nejprve hosté, ale posléze hrála čtyři na tři přes minutu Plzeň, jenže tuto výhodu rozdělila přestávka. Vedení Západočechů mohl přesto ještě navýšit zadák Hanzlík, jenž ovšem osamocený před Sedláčkem ve velké šanci neuspěl.

Po návratu z kabin dohrávala Plzeň přesilovku, která se následně téměř na půl minuty změnila i v dvojnásobnou početní výhodu, ale bez efektu. Vyloučených však rychle přibývalo na obou stranách a ve 23. minutě hráli přesilovku pro změnu Zlínští. Obránce Švrček byl při ní velmi blízko vyrovnání, jeho bomba, na kterou Horčička vůbec nereagoval, ovšem skončila pouze na tyči.

Chvilku nato už při hře čtyři na čtyři našel Slaney parádně z otočky Lammerse, jehož bekhend pokryl Sedláček. Krátce po polovině utkání našel pohotově Heřman, který naskočil do hry místo zraněného Svačiny, Stránského a Sedláčka zachránila při jeho teči pouze velká dávka štěstí.

Ve 34. minutě zvonila tyč i za Sedláčkovými zády, smůlu měl tentokrát domácí bek Frolo. Horké chvilky připravil vlastní střídačce i zaplněnému hledišti o chvilku později Stránský, když se snažil při signalizované výhodě najít z otočky spoluhráče, což se mu ale nepodařilo a puk klouzal k bráně, kterou Horčička opustil, aby pustil do hry šestého hráče. Nakonec jen těsně minul levou tyč branky. Plzeň poté ještě hrála 17 vteřin v pěti proti třem, ani v tomto případě ale nebyla úspěšná.

Ve třetím dějství šancí i vyloučených výrazně ubylo. Tým PSG udržel ve hře o bodový zisk Sedláček, když si v 52. minutě poradil se zakončením Kováře. Vzápětí bylo horko i Horčičkovi, když ho v rozkleku nejprve trefil Důras a ze vzduchu pohotově dorážel Sýkora, ale ani on nedokázal vyrovnat. V závěru již na výsledku nic nezměnila ani minutová power play Beranů.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 9. Lammers. Rozhodčí: Souček, Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 11:12. Bez využití. Diváci: 7408.
Plzeň: Horčička - Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Vostřák, Straka, Vlasák - Stránský, Jan Kovář, Svačina (29. M. Heřman) - Lammers, Slaney, Johnson - T. Rachůnek, Plášek, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek a Razým.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Řezníček, Matějíček, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Holík, F. Čech, Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: