Hlavní obsah

Třinečtí hokejisté jsou pověrčiví - Prezidentova poháru se raději nedotkli

TŘINEC

Třinecký kapitán Radek Bonk Prezidentský pohár nad hlavu nezvedl. Všichni jeho spoluhráči se trofeji pro nejlepší tým základní části extraligy vyhnuli obloukem. Nechtěli prý pokoušet štěstí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kapitín Třince Radek Bonk (vlevo) se podobně jako jeho spoluhráči Prezidentského poháru nedotkl.

Článek

„Domluvili jsme se, že nikdo z nás se poháru nedotkne. Prý to přináší smůlu,“ vysvětlil Jan Peterek. „My chceme vyhrát mistrovský pohár, ten nejlepší,“ přidal se nejproduktivnější hráč Ocelářů Martin Růžička.

Prezident hokejového svazu Tomáš Král předal pohár třineckým šéfům Jánu Moderovi a Janu Czudkovi. Že hokejisté si na jeho pohár nechtějí ani sáhnout, už zažil loni. „Plzeň se zachovala stejně jako letos Třinec.

Akorát to mělo jednu chybu. Vypadla hned ve čtvrtfinále,“ podotkl Král. Když se to dozvěděl Peterek, řekl, že to musí v kabině oznámit.

„Chytili jsme začátek extraligy. V první čtvrtině nasbírali krásných 27 bodů a ve druhé přidali dobrých 23. To nám dodalo sebedůvěru,“ byla první příčina vítězství v základní části extraligy podle trenéra a sportovního ředitele Pavla Marka.

„Ještě důležitější ale bylo, že nás nepotkala série několika zápasů bez vítězství za sebou. Slabší období jsme sice měli, netrvala však dlouho,“ zamyslel se Marek a vyzvedl kolektivní duch týmu. „Povedly se nám změny v hráčském kádru. Oceňuji férové vztahy mezi hráči, nikdo nemachruje, všichni spolu táhnou. Líbilo se mi, jak spolu diskutují, když jdou na led při oslabení nebo na přesilovku,“ pousmál se trenér.

Kdo vyhraje základní část, obvykle na mistrovský titul nedosáhne. I to se mezi hokejisty a jejich fanoušky traduje. „Zákon to ale není. Ještě ve federální lize jsme s Pardubicemi vyhráli dlouhodobou část a pak se i stali mistry. Dvakrát. Tak co,“ mávl Marek rukou.

Reklama

Související témata: