Hlavní obsah

Deset týmů touží kralovat, po osmi týdnech zbude jediný, ten nejlepší

PRAHA

Čtyři týmy se potkají, zbudou jen dva. Ty doplní čekající šestku, bude jich osm. Z ní se stane polovina, z té další polovina. Nakonec zůstane jeden. Co je to? Play-off hokejové extraligy, které startuje ve středu a skončí nejpozději 16. dubna předáním poháru pro mistra. Jenže osmitýdenní jízda je teprve na začátku. Na řadě je první tajenka - předkolo. Slavia vs. Karlovy Vary a Litvínov vs. Plzeň.

Foto: , ČTK

Hokejisté Litvínova měli radost z postupu do předkola play-off. Postoupí i přes Plzeň, která zažívá historickou sezónu?

Článek

Podle sázkové kanceláře Tipsport postoupí Slavia a Plzeň. Ale ohlédnutí za základní části je vyrovnané. A to u obou dvojic.

Slavia - Karlovy Vary
Výsledky této sezóny1:2, 5:3, 3:2, 2:3sn
Výhry2:2
Rozdělení bodů7:5
Skóre11:10

„Máme za sebou roční pauzu a hlad po play-off je zde neskutečně veliký. Šance tu je. Střetneme se se Slavií a musíme se pořádně připravit. Tak, abychom teď ukořistili alespoň jedno vítězství venku,“ přeje si Petr Sailer.

Ve středu se o postup utkají týmy, které v letech 2008 a 2009 spolu bojovaly o titul. Jednou se radovala Slavia, podruhé Vary. „Je prostě jedno koho dostaneme, my chceme postoupit do čtvrtfinále,“ nechal se slyšet slávistický útočník Tomáš Pospíšil.

Litvínov - Plzeň
Výsledky této sezóny1:6, 0:3, 4:3sn, 1:0
Výhry2:2
Rozdělení bodů5:7
Skóre6:12

"Litvínov je opravdu těžký soupeř, má fazónu a skvělého gólmana. Na tři zápasy je to složitější, rozhodne, jak se s tím poperou u nich doma,“ řekl pro plzeňský klubový web Michal Dvořák.

Litvínov sehrál poslední utkání základní části na Kladně, a chtěl vyhrát, aby mohl začínat cestu vyřazovacími boji doma. Ovšem měl namále, prohrával 1:3, nakonec stav otočil a vyhrál, když nastřílel za patnáct minut čtyři góly. "Měli jsme velkou motivaci, protože jsme chtěli předkolo play- off začít doma a věděli jsme, že musíme vyhrát, což se podařilo," byl a je spokojený trenér Jiří Kučera.

Začně se hrát i na chvostu, v pátek 25. února budou odehrány první dva zápasy. Kometa Brno - Mladá Boleslav, Sparta - Kladno. Celkem každý tým sehraje dvanáct utkání. Poslední v konečné tabulce se utká v baráži s vítězem první ligy o setrvání v nejvyšší soutěži.

Nejbližší program
Předkolo play-off (hraje se na tři vítězné zápasy)
Středa 23.2.Slavia - Karlovy Vary, Litvínov - Plzeň
Čtvrtek 24.2.Slavia - Karlovy Vary, Litvínov - Plzeň
Sobota 26.2.Karlovy Vary - Slavia, Plzeň - Litvínov
Případně neděle 27.2.Karlovy Vary - Slavia, Plzeň - Litvínov
Případně úterý 1.3.Slavia - Karlovy Vary, Litvínov - Plzeň
Čtvrtfinále (hraje se na čtyři vítězné zápasy)
Čtvrtek 3.3.České Budějovice - Vítkovice (kluby se dohodly, že si prohodí pořadatelství, důvodem je Davis Cup - Česko vs. Kazachstán v Ostravě), Zlín - Pardubice
Pátek 4.3.České Budějovice - Vítkovice, Zlín - Pardubice
Sobota 5.3Třinec - níže postavený tým z předkola, Liberec - výše postavený tým z předkola
Neděle 6.3.Třinec - níže postavený tým z předkola, Liberec - výše postavený tým z předkola

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice