Hlavní obsah

Litvínov porazil Plzeň, Slavia uspěla proti Varům až po nájezdech

PRAHA

Úvodními zápasy dnes začalo předkolo play off hokejové extraligy a úspěšnější byly domácí týmy. Litvínov porazil Plzeň i zásluhou dvou gólů Jakuba Černého 4:2 a pražská Slavia otočila zápas s Karlovými Vary, když vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech. Ve čtvrtek série pokračují druhými duely na stejných stadionech, týmy, které dosáhnou tří vítězství, zkompletují osmičku čtvrtfinalistů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Krejčík se raduje z gólu se spoluhráči ze Slavie

Článek

Litvínov si výhodu domácího prostředí na úvod série proti Západočechům zajistil takřka v hodině dvanácté a vyplatilo se. Hrdinou zápasu byl především domácí útočník Jakub Černý, který už po 28 vteřinách otevřel skóre. Stříteský pak ještě v první třetině dopřál Litvínovu dvoubrankový náskok.

Plzeň odpověděla v závěru druhé části, kdy se puk po střele Vostřáka odrazil do branky od brusle litvínovského obránce. Švarný krátce poté vrátil Litvínovu znovu náskok a hosté se na začátku třetí třetiny dočkali další kuriózní branky. Poskakující puk při snaze odpálit puk za branku trefil do vlastní sítě Černý. Stejný hráč si ale vše vynahradil pět minut před koncem, kdy upravil na konečných 4:2.

Karlovy Vary měly zápas na ledě Slavie parádně rozehraný, po dvou gólech Petra Kumstáta vedly po dvou třetinách 3:1. Jenže Jelínek hned na začátku třetí části snížil a obránce Krejčík pak devět minut před koncem vyrovnal. Když Vary nevyužily přesilovku v prodloužení, rozhodly nakonec o vítězi samostatné nájezdy. Zatímco v domácím dresu se hned napoprvé trefil Svoboda, za hosty se netrefil nikdo.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy - předkolo:
Litvínov - Plzeň 4:2on-line
Branky: 1. a 55. Černý, 11. Stříteský, 40. Lukeš - 38. a 42. Vostřák.
Slavia - Karlovy Vary 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 20. Vašíček, 42. Jelínek, 51. Krejčík, rozh. nájezd Svoboda - 18. a 34. Kumstát, 6. Klíma.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice