Hlavní obsah

Vyšly nám tři přesilovky, liboval si litvínovský Černý po duelu s Plzní

LITVÍNOV

Nezměrná bojovnost o deset hráčů základního kádru (!) oslabeného týmu Litvínova slavila úspěch v prvním duelu předkola extraligového play-off s Plzní. Dvěma trefami se o to zasloužil útočník Jakub Černý, který otevřel i uzavřel skóre a mezitím si dal vlastní gól, jenž byl připsán Vostřákovi.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Jakub Černý (vlevo) v zápase s Libercem

Článek

„Určitě jsem spokojený, a to nejen se svým výkonem, ale i hrou celého týmu. Neměli jsme co ztratit, protože soupeř je favoritem série. Proměnili jsme tři přesilovky, což rozhodlo. Před začátkem to přitom v naší kabině vypadalo jako v juniorce, protože nás museli doplnit mladíci. Kluci dostali šanci a parádně ji využili,“ usmíval se Jakub Černý, hrdina zápasu.

A ke svému „vlastenci“ poznamenal: „Puk padl na brankovišti kousek k čáře a snažil jsem se ho odpálit ven, ale nešťastně jsem ho poslal do naší branky. Pořád jsme ale vedli 3:2, takže jsem z toho nebyl nervózní,“ líčil Černý.

Co by podle něj mělo na Plzeň platit i v dalším průběhu předkola? „Asi je nepřehrajeme hokejovým projevem, jelikož mají hodně šikovných a zkušených hráčů, ale musíme spoléhat na nasazení a vůli,“ mínil litvínovský útočník.

Domácím chyběli kvůli nemoci tři z pěti nejproduktivnějších hráčů Viktor Hübl, Kubinčák a Jenáček, dále Bojer, Černošek, brankář Jaroslav Hübl a navíc forvard Kracík, který při hostování z Plzně nesmí podle dohody nastoupit ve vzájemných zápasech. Mimo hru jsou přitom už dlouhodobě Ručinský, Kroupa a Franěk.

Kučera: Na absence se nevymlouváme

„Na absence se nechceme vymlouvat. Hrajeme s takovým kádrem, jaký máme k dispozici. Musím poděkovat kromě hráčů i divákům, kteří nás hnali od začátku až do konce. Co se týče hry, vycházely nám přesilovky,“ uvedl asistent litvínovského trenéra Jiří Kučera.

„Doplatili jsme na zaváhání v první třetině a už jsme se výrazně nezvedli. Měli jsme hru zjednodušit a je nám jasné, že ve čtvrtečním duelu musíme přidat,“ klopil zrak autor obou plzeňských gólů Pavel Vostřák.

„Mrzí mě, že jsme už v první minutě nabídli soupeři lacinou vedoucí branku. Pokaždé, když jsme se přiblížili na rozdíl jednoho gólu, tak jsme znovu inkasovali. Takže to nebyl pro nás zrovna dobrý scénář,“ uvědomoval si asistent trenéra Milan Razým, že Západočechům vstup do předkola nevyšel.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice