Hlavní obsah

Karlovy Vary porazily Slavii v prodloužení a prodloužily sérii předkola play off

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů napotřetí konečně dokázali porazit pražskou Slavii 4:3 a rozhodli o prodloužení této série předkola play off, ve které prohrávají 1:2 na zápasy. Slavia prohrávala už o dvě branky, přesto skóre otočila, a domácí zachránilo až trestné střílení v samém závěru utkání, které proměnil Pech a poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodl Petr Kumstát.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Tomáš Klíma z Varů (vlevo) dává gól přes Petra Kadlece ze Slavie (uprostřed), vpravo je Miroslav Kopřiva ze Slavie.

Článek

Domácí hokejisté začali parádně - už po 91 vteřinách se k puku dostal Pech, který namazal Sailerovi, a ten z první propálil Kopřivu v brance Slavie. Neuběhla ani minuta a Karlovy Vary vedly už o dvě branky. Tentokrát se prodral před branku agilní Klíma a nadvakrát propasoval puk do branky.

Slavia odpověděla v páté minutě, kdy Mensator vyrazil puk k obránci Kadlecovi, který snížil. Krátce poté mohli hosté dokonce vyrovnat, ve velké příležitosti se před brankou zjevil Vašíček. Ve třinácté minutě zase mohlo udeřit na druhé straně. Slávistům při přesilovce utekl puk po hrazení a dostal se k němu rozjetý Kumstát. Na Kopřivu ale nevyzrál.

Dvojnásob mrzet jej to mohlo na začátku druhé třetiny. Micka sice ještě pálil mimo tyče, ale puk se od zadního mantinelu odrazil k volnému Krejčíkovi, který vyrovnal. Vary pak sice ještě zvýšily svůj tlak, ale šance Klímy a Košťála hostující gólman Kopřiva zlikvidoval. Ve 34. minutě se po pravé straně řítil do šance Jelínek, který přetlačil Pecha, ale domácí hráč mu vzápětí bravurním zákrokem puk těsně před Mensatorem vypíchl, a v brance tak skončil jen útočník Slavie.

Sešívaní měli výborný vstup i do třetí části. Po dvou minutách nahazoval Micka puk z pravé strany a od brusle dojíždějícího Jaškina se kotouč odrazil za záda bezmocného Mensatora. Mohlo být pro domácí tým ještě hůře, kdyby Sklenář o chvíli později v dobré příležitosti nepřestřelil branku.

Hosté už byli blízko oslavám postupu do čtvrtfinále, když Vary napnuly všechny své síly do útoku. Dvě minuty před koncem třetí třetiny byl vyloučen Kolařík a před brankou Slavie se strhla mela, po které rozhodčí nařídili trestné střílení pro zalehnutí kotouče ve prospěch domácích! A Pech blafákem do bekhendu vyrovnal.

Kapitán Slavie Kadlec rozběsněný z výroku rozhodčích vyfasoval desetiminutový trest a v prodloužení pak svému týmu chyběl. Nezastavitelný Petr Kumstát se pak rozjel před branku a střelou bekhendem rozhodl o vítězství Karlových Varů.

ČP play off - předkolo, 3. zápas:
Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 4:3 v prodloužení (2:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Sailer (Pech), 3. T. Klíma, 58. Pech z trestného střílení, 64. Kumstát - 5. Kadlec (Micka), 22. Krejčík (Micka, Doležal), 43. Jaškin (Micka). Vyloučení: 5:4. Bez využití.
K. Vary: Mensator - Rohan M., Nosek, Dobroň, Čutta, Trefný, Sloboda, Gřegořek, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Klíma, Rohan T., Zucker. Trenér: Václav Baďouček.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Krejčík, Kuboš, Roth, Vašíček, Kolařík, Žižka -Svoboda, Jelínek, Vondrka - Tomica, Třetina, Krenželok - Sklenář, Doležal, Micka - Poletín, Jaškin, Pospíšil - Klhůfek. Trenér: Vladimír Růžička.
Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: