Hlavní obsah

Karlovy Vary roznesly Slavii 7:0, rozhodne pátý zápas

KARLOVY VARY

Parádní první třetinou, kterou vyhráli pětibrankovým rozdílem, odstartovali hokejisté Karlových Varů cestu za nedělním vítězstvím 7:0 proti Slavii Praha. Dvěma góly se zaskvěli František Skladaný a Tomáš Klíma, domácí vyrovnali sérii předkola play off na 2:2. O postupujícím do čtvrtfinále tak rozhodne pátý zápas v úterý v Praze na ledě Slavie.

Článek

Slavia nastoupila do zápasu bez Doležala, u nějž bylo po včerejším zápase podezření na otřes mozku, a také dvou dalších hráčů. Karlovy Vary se potřetí v sérii dostali do vedení, do pravého kruhu pro vhazování si nabruslil Tomáš Klíma a otevřel skóre zápasu. A za další čtyři minuty už to bylo o dvě branky, když Kopřiva nahození Dobroně vyrazil jen před sebe, a Skladaný už měl jednoduchou úlohu.

Na druhé straně se zaskvěl Mensator, když špičkou betonu vytěsnil dorážku Pospíšila. Krátce poté zachránil svůj tým i po střele Jelínka, který se dostal do šance po chybné rozehrávce domácích. V jedenácté minutě naopak potřetí udeřily Vary. Skladaný si vyměnil puk s Melenovským a elegantním blafákem nedal Kopřivovi šanci.

Do branky Slavie putoval náhradník Furch, který vydržel bez inkasované branky pouhých 27 vteřin. Podél mantinelu se po levé straně prohnal Klíma, udělal stahovačku obránci, a přesně k tyči si připsal druhou trefu v utkání. Od čtrnácté minuty hráli domácí přesilovku pět proti třem a pátou branku zařídil Skuhravý, který pohotově usměrnil přihrávku Pecha před branku.

Druhá třetina už se hrála v pohodovějším tempu. Slavia se sice snažila o zkorigování výsledku, ale nakonec inkasovala dokonce při vlastním oslabení. Furch v polovině zápasu rozehrál puk přímo na hokejku Zaťoviče, který se nemýlil.

Z poklidu závěrečné části vyvedla fanoušky v KV Areně jen potyčka Deje s Jelínkem a poté oslava dalšího gólu ve slávistické síti. V 48. minutě napřáhl Nosek a brankář Furch uviděl puk až v síti.

ČP play off - předkolo, 4. zápas:
Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 7:0 (5:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky:  3. T. Klíma (Zucker), 7. Skladaný (Dobroň), 11. Skladaný (Melenovský), 12. T. Klíma (Prošek), 16. Skuhravý (Pech), 31. Zaťovič, 48. Nosek (Skuhravý, Pech). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
K. Vary: Mensator - M. Rohan, Nosek, Dobroň, Čutta, Trefný, Sloboda, Gřegořek, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Dej - T. Klíma, T. Rohan, Zucker. Trenér: Václav Baďouček.
Slavia: Kopřiva (od 11. Furch) - Kadlec, Krejčík, Špelda, Roth, Vašíček, Kolařík, Žižka - Svoboda, Jelínek, Vondrka - Tomica, Třetina, Krenželok - Sklenář, Žejdl, Micka - Poletín, Jaškin, Pospíšil - Klhůfek. Trenér: Vladimír Růžička.
Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články