Hlavní obsah

Mladá Boleslav se bodově dotáhla na Kladno, porazila ho 4:2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi se ve skupině o udržení v extralize bodově dotáhli na Kladno, když ho v dnešním utkání 2. kola porazili v domácím prostředí 4:2. Domácí vedli již 3:0, Kladenští dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale poslední slovo měl Tomáš Divíšek. Díky lepšímu skóre je nyní Mladá Boleslav třináctá.

Článek

vodní třetina patřila jednoznačně domácím, kteří si také zásluhou dvou gólů v přesilovkách vytvořili dvoubrankový náskok. Přesně po sedmi minutách otevřel skóre Tvrdík, v 15. minutě pak přidal druhý zásah Boháč, jenž dlouho vyčkával s kotoučem na holi a poté překvapil gólmana Faltera ranou na bližší tyč.

Nejnebezpečnější situací pro domácího gólmana Schwarze bylo v 11. minutě Piskáčkovo nahození od modré čáry, při němž mu ve výhledu projelo hned několik hráčů, ale kotouč, na který by jen těžko reagoval, skončil vedle. Hosté nedokázali zahrozit ani v dlouhé pětiminutové přesilovce za Dudášův atak na Bělohlava, po němž se zkušený kladenský forvard jen těžce zvedal z ledu, zatímco Dudáš obdržel trest do konce utkání.

Druhá třetina byla na události výrazně bohatší. Nejprve prověřil Faltera nebezpečnou střelou přes obránce Demel. Hned nato zlomil Nedvěd na své obranné čáře hůl, do volně ležícího puku se opřel Matějovský a trefil přesně do horního růžku branky, čímž vyhnal jejího strážce na střídačku, z níž zamířil do hry Cikánek. Na druhé straně se fantastickým zákrokem proti Smoleňákovi, který unikl v oslabení se Stielerem, blýskl Schwarz.

Hosty, kteří do té doby působili naprosto bezzubým dojmem a mnohdy na první pohled až odevzdaně, zvedl gól z poloviny základní hrací doby. Mladoboleslavští při ofenzivních manévrech zapomněli na zadní vrátka, jejich rozehru vystihl Bicek a uháněl v přečíslení dvou na jednoho s Kallou. Ten ještě před Schwarzem vracel svému spoluhráči kotouč do šance, ale přihrávku si do vlastní sítě srazil vracející se Marušák.

V 33. minutě měli Kladenští k dispozici 47 vteřin dvojnásobné početní výhody, po poněkud komplikované rozehrávce se kotouč dostal k Drtinovi, jenž z mezikruží zamířil přesně do horního růžku. Vzápětí mohlo být vyrovnáno, když si po Paterově ráně, jíž Schwarz vyrazil jen nad sebe, srazil puk směrem mezi tyče domácí branky Plodek, ale puk se podle videorozhodčího neocitl za brankovou čárou.

Vzápětí vychytal Cikánek Boháčův pokus o bekhendový blafák, ale domácí to nemuselo mrzet, neboť pět vteřin před druhou přestávkou stihl přidat čtvrtý gól Divíšek. Závěrečné dějství již na stavu 4:2 a třech bodech pro Mladou Boleslav nic nezměnilo.

Mladá Boleslav - Kladno 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Tvrdík (Pabiška), 15. Boháč (Mikuš), 23. Matějovský (Štefanka, Lehikoinen), 40. Divíšek (Boháč) - 30. Kalla, 33. J. Drtina (Bicek). Rozhodčí: Hrubý, Souček - Prchal, Kis. Vyloučení: 4:5, navíc Dudáš (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 3450.
Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Dudáš, Macháček, Benda, od 21. navíc Lehikoinen - Nouza, Divíšek, Boháč - D. Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Gajovský, Tvrdík, Pabiška - Loskot. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Falter (23. Cikánek) - J. Nedvěd, J. Drtina, Kameš, Mrázek, L. Procházka, Piskáček, Šmach - Bicek, Patera, Kuchler - Látal, Kalla, Bílek - Valský, Hašek, Bělohlav - Smoleňák, Stieler, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama