Hlavní obsah

Dělali jsme hrubé chyby, uznal po výprasku Slavie kouč Růžička

KARLOVY VARY

Zatímco v sobotu prožívali fanoušci karlovarských hokejistů pořádné drama ukončené až v prodloužení gólem Kumstáta, od druhé třetiny nedělního utkání už si mohli čtvrtý zápas předkola play off proti Slavii s bohorovným klidem vychutnávat. Domácí Energie vyhrála první třetinu 5:0 a v podstatě předčasně rozhodla o svém druhém vítězství a srovnání série.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Vladimír Růžička na střídačce hokejistů Slavie Praha

Článek

"To byl zápas, že kdyby jsme jeli ve třech sami na bránu, tak stejně nedáme gól," zlobil se po zápase trenér Slavie Vladimír Růžička. A s řečmi o tom, že před rokem dostali od Zlína dokonce osm branek a nakonec sérii otočili, u něj neuspějete. "Ale to mužstvo bylo úplně jiný, teď máme spoustu mladých a nezkušených hráčů. Na druhou stranu je snad lepší prohrát takhle, než zase v prodloužení," tvrdil.

"Hned na začátku jsme udělali tři hrubé chyby. Míra (Kopřiva) si ani nesáhl na puk a už jsme prohrávali 3:0. Včera jsme měli začátek zápasu vlažnější, ale tentokrát jsme dělali hrubé chyby, které soupeř využil. Myslím, že ten třetí gól zápas definitivně zlomil, po čtvrtém už to nešlo. Nehráli jsme vůbec dobře," pokračoval lodivod Slavie.

Mensator: Už jsme byli na odpis

"Domácím tam tentokrát padlo skoro všechno, sedlo jim to. My už se pomalu připravovali na další zápas," přiznal brankář Dominik Furch, který po třetím gólu vystřídal v brance Slavie Kopřivu. "Bohužel nehrajeme naší hru, se kterou jsme vyhrávali. Nehrajeme agresivně, nenapadáme, zapomínáme se vracet a Vary toho využívají," sypal si popel na hlavu útočník Slavie Jakub Sklenář.

Psychická výhoda by nyní měla být na straně Karlových Varů. "Před dvěma zápasy jsme byli takříkajíc na odpis, s nožem na krku. Navíc se nám letos doma moc nedařilo, takže vyhlídky nebyly nejlepší. Ale teď se nám dva zápasy doma podařily a doufejme, že to vyjde i na Slavii," přeje si gólman Lukáš Mensator, jenž si připsal čtvrtou nulu v sezóně.

Dochytat zápas při pětibrankovém vedení se zdálo jednoduchou záležitostí. "Ještě ve staré hale se nám podobně dařilo, že jsme vedli třeba už 3:0 po první třetině. A to se pak hraje úplně jinak. Já nemám problém udržovat koncentraci, ale na druhou stranu bylo fajn vědomí, že si můžu případně i nějakou chybu dovolit, což v sezóně jinak člověk moc nezažije," užíval si to Mensator.

Furch: My budeme mít výhodu

"Ale páté utkání to bude něco úplně jiného, na tuhle výhru musíme zapomenout, bude se začínat úplně znova," varuje karlovarský gólman. Vysokou porážku hodlají z hlavy vypustit i slávisté. "Musíme na to zapomenout a zabrat, není se na co šetřit. Chce se to líp připravit a hrát agresivně," tvrdí Sklenář a Furch vzkazuje: "My máme výhodu domácího prostředí a doma jsme zatím neprohráli. Ale nesmíme zase zaspat začátek."

Reklama

Související témata: