Hlavní obsah

Musíme posílit, aby byl příští rok lepší, tvrdí sympaťák Straka

Marek BurkertPrávo

Ojedinělý sprint, kterým si hokejisté Plzně po odečtu 19 bodů zajistili předkolo play off, jim nakonec proti Litvínovu nebyl nic platný. I plzeňský kapitán Martin Straka musel uznat: „Soupeř byl o malinko lepší.“ Hvězdný hráč, jenž byl v pondělí potřetí za sebou vybrán fanoušky jako nejsympatičtější hráč extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Straka (vlevo) a jeho spoluhráči z Plzně se loučí s diváky

Článek

V čem jste proti Litvínovu nejvíce zaostávali?

Hlavně v tom prvním zápase u nich byl Litvínov hodně nabuzený, což jsem v našich řadách postrádal. Měli super pohyb a my jsme nestíhali. Tu ztrátu 0:2 na zápasy jsme už doma nesrovnali, i když jsme zabrali.

Nepřišel po těch úžasných bodových dostizích, kterými jste na konci základní části umazali ztrátu, trochu útlum?

To bych neřekl. Oni holt dali nějaký ošklivý góly. My je nedali, končíme. Tečka.

Přitom jste ve čtvrtém zápase zase ukázali neskutečnou vůli a měli jste soupeře na lopatě…

Konec byl famózní, ale bohužel… Bolí to hodně, zvlášť po takovém průběhu. Ale nevzdali jsme se a bojovali až do konce, to bylo cenné.

Po rozhodujícím gólu do vaší sítě bylo pár vteřin ticho a pak začali fanoušci skandovat: Pro nás jste mistři. Čekal jste takovou reakci?

Lidi jsou tady prostě skvělí. A my jim za to moc děkujeme. Zasloužili si postup a my to nedokázali. Nedá se nic dělat, musíme prostě pracovat dál.“

Takže do toho jdete i příští sezónu jako hráč?

Nóóó, pár dnů si odpočinu a uvidíme. (Do rozhovoru vstoupil Tomáš Vlasák: „Mně jsi říkal, že jo!“) Aha, tak dobře, Tomáš na tu otázku odpověděl za mě.

Už vám v hlavě šrotuje, jak tým posílíte, aby to za rok bylo lepší?

Jsem rád, že jsme domluveni tady s Tomášem, a koukneme se, kdo další bude na trhu. Musíme se posílit, abychom byli úspěšnější.

Reklama

Související témata: