Hlavní obsah

Je to neúspěch. Přes Slavii jsme postoupit měli, má jasno Mensator

PRAHA

V domácích zápasech dokázali vstát z mrtvých. Stav 0:2 na zápasy dokázali karlovarští hokejisté vyrovnat, rozhodující třetí krok ale nepřidali. Páté utkání předkola play-off podlehli Slavii 1:3 a se sezónou se loučí už před čtvrtfinále. „Osobně si myslím, že to je neúspěch. Od začátku se totiž mluvilo o tom, že úspěchem bude čtvrtfinále. Sice jsme od něj byli krůček a o to víc to ale mrzí. Neuspěli jsme,“ klopil hlavu gólman Lukáš Mensator.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karlovarský gólman Lukáš Mensator po inkasovaném gólu v pátém duelu předkola play-off proti Slavii.

Článek

Karlovarského gólmana mrzel zejména první inkasovaný gól z hole Tomáše Žižky. „Dneska to bohužel bylo o jednom gólu. Slavia se dostala na koně, potom se stáhla a my jsme na to nedokázali odpovědět. Špatný pro nás bylo, že jsme ve druhé třetině ještě do šatny inkasovali a ten gól definitivně rozhodl,“ věděl Mensator.

„Já si vyčítám každý gól. Ale ten první byl rozhodující. Snažil jsem se zrychlit hru a vypíchnout hokejkou puk za brankou, ale hokejkou jsem na to nedosáhl a pak se mi to tam nějak došouralo,“ sypal si Mensator popel na hlavu. „Bylo to o prvním gólu, který dala bohužel Slavia a psychicky se odrazila ode dna,“ přidával se útočník Lukáš Pech.

„ Když někdo prohraje tak velkým rozdílem, tak se z toho paradoxně snáz oklepe, než když prohraje o gól. A to se možná i v tom zápase projevilo,“ mrzelo Mensatora, že Karlovy Vary nedokázaly využít výhody z jednoznačně vyhraného čtvrtého duelu.

Pech: Nebyli jsme horší

„Úspěchem je, že za stavu 0:2 na zápasy, kdy nám nikdo nevěřil, jsme to nezabalili. Poslední utkání bylo smolné. Nemyslím si, že bychom byli horší. Naopak jsme předvedli dobrý výkon, štěstíčko ale bylo na straně Slavie. Psychicky jsme na tom byli lépe,“ říkal Lukáš Pech.

„Celá série se zlomila právě v posledním zápase. Akorát můžu Slavii poblahopřát,“ říkal Pech. „ Před měsícem po těch problémech by možná bylo play-off úspěchem, ale po tom průběhu si myslím, že jsme měli postoupit,“ přidával se Mensator.

„Jsem zklamaný. Nikdo nechce skončit v předkole, každý chce vyhrávat,“ zakončoval Pech.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno