Hlavní obsah

Ujčík se trefil v play-off popadesáté, Vykoukal místo gólů pálil do tyček

Martin KézrPrávo

Oba patří mezi nejzkušenější extraligové hokejisty. Po prvním čtvrtfinálovém zápase play-off na budějovickém ledě byl ale spokojenější 38letý vítkovický útočník Viktor Ujčík než domácí obránce Jiří Vykoukal. Nebylo divu, hosté výhru 3:1 získali před pátečním druhým duelem série větší pohodu. „Když už se to vyvinulo tak, že kvůli Davis Cupu v Ostravě se přehazovalo pořadatelství, chtěli jsme doma začít vítězstvím, jenže první gól dal soupeř a na nás to nějak sedlo,“ říkal Jiří Vykoukal, jehož hodně mrzelo dvě přesilovkové rány od modré do tyčky.

Foto: Petr Hloušek

Radost hokejistů Vítkovic z vítězství v Českých Budějovicích.

Článek
Fotogalerie

„Ke gólu mně chyběly snad jen milimetry. Po jedné té střele jsem už zvedal ruce, jenže sudí si u videa zkontrolovali, že to gól nebyl. Kdybychom otevřeli skóre, mohlo mít utkání úplně jiný směr,“ litoval obránce čekající v této sezóně na první trefu.

„Málkovi to tam docela často zvonilo, ale evidentně si dobře postavil branku a celý zápas odchytal super,“ ocenil gólmana i Viktor Ujčík, jenž svým jubilejním 50. gólem v play-off otevřel skóre a v historickém pořadí střelců play-off zařadil po bok Dopity a hned za Zelenku, jehož bilance činí 53 gólů v zápasech o titul.

Viktor Ujčík sleduje jak puk končí ve vítkovické brance.foto: Petr Hloušek

„Žádné pořadí nehoním, mně jde o to pomoci týmu a to se mi snad při prvním utkání série trochu povedlo. V přesilovkách máme nacvičeno hodně variant, Káňa mě tam skvěle předložil puk. V tréninku nám to nevyšlo snad ani jednou, měli jsme to načasované asi až po zápas,“ usmíval se Ujčík, který úvodním gólu přikládal velkou důležitost.  

„Po něm budějovičtí hráči seděli jako opaření. Chtěli na nás vlítnout, ale nedokázali potrestat naše zbytečné fauly a naopak my přesilovku docela snadno využili. “Vítkovice získaly sebedůvěru, ještě během druhé třetiny získaly dvoubrankový náskok. „Uklidnilo nás to,“ přiznal Ujčík. „Museli jsme se pak tlačit do plných, to se hraje těžko. Sice jsme měli tlak, jenže se povedlo jen snížit a i když jsme na konci přes dvě minuty hráli bez brankáře, k vyrovnání to bohužel nevedlo,“ krčil rameny Vykoukal.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice