Hlavní obsah

Liberecký Nedvěd je v péči lékařů. Chtěli jsme to řezat, ale ne zákeřně, tvrdí Vašíček

LIBEREC

Liberecký hokejový kapitán Petr Nedvěd neví, zda po neděli zasáhne do čtvrtfinálové série se Slavií. Po kontaktu s Jiřím Doležalem dnes netrénoval a je v péči lékařů. Slávistický útočník ho fauloval do kolene a Nedvěd musel odjet do nemocnice. Celkově rozhodčí v tomto utkání rozdali 147 trestných minut. "Růža říkal, že máme odpovídat jen ano a ne, abychom nedostali nějakou pokutu," řekl po utkání slávistický obránce Jiří Vašíček.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd v péči jednoho z hráčů Slavie

Článek

V nedělním utkání bylo vyloučeno na třicet hráčů, bude po tomto vystoupení série ještě vyhecovanější? Určitě bude ještě hodně vypjatá, obě mužstva hrají podobným stylem, Kála (liberecký trenér Jiří Kalous) nás zná. Něco se naučil ve Slavii, hraje takový styl. Myslel jsem si, že série bude hodně dlouhá, to se jen ukazuje. Příští zápas bude jiný, ale jdeme znovu do toho.

Může střet Jiřího Doležala a Petra Nedvěda ještě více přilít do emocí? Co jsem viděl já, tak Petrovi se hlavně nic nestalo, podobný zákrok byl na Michala Vondrku, stejný rozhodčí ukazoval na střídačku, že se nic neděje. Na druhé straně z toho byl trest pět plus do konce utkání. Ďolík (Doležal) nemůže hrát příští zápas, což je škoda pro nás i pro lidi. Hokej by měl vypadat malinko jinak než dneska.

Aktuální stav Petra Nedvěda
„Petr nemůže momentálně trénovat, je zraněný, je v péči lékařů. Budeme dělat vše, aby mohl do série se Slavií zasáhnout. Ale kdy to bude, nelze v tuto chvíli říci. Byl faulován do kolene, bližší diagnózu bych nechtěl říkat. Vyjádřit procenty jeho návrat nelze. Momentálně nevíme, zda půjde o středu, čtvrtek, nebo sobotu. Varianty, že bychom faul na Petra Nedvěda dále řešili, jsou ve hře,“ řekl Sport.cz mluvčí Liberce Jan Rachota.

Když jste seděl na trestné lavici, tak jste měl mít kontakt s divákem... Dopadla tam flaška, jsme ale tak trošku zvyklí. Děje se to, ale dít by se to nemělo. Ochranka by to měla pohlídat, ale bohužel.

Slávista Jiří Vašíček foto: ČTK/Kateřina Šulová

Všimli jste si, že přiletěla plastová láhev na vaší střídačku i ze strany liberecké lavičky? To jsme si všimli, hlavně trenéři, takže to chtějí řešit nějakým videem. Věřím, že kdybych to udělal já, tak dostanu nějakou káru. Uvidíme, jak to bude vypadat dál.

Nedvěd na vás něco pokřikoval, o co šlo?(Smích). Bylo to mířený asi na Ďolíka, ale co říkal, to nemůžu říct, stejně byste to vypípali.

Něco v tom smyslu, že jste „zlobiví kluci“?(smích). Jo. Že je zlobivý kluk, že mu hodně ublížil. Emoce k hokeji patří, my taky použili sprostý slova, ale je škoda, že se takto zápas vůbec zvrhne. Minulý utkání se hrálo trochu jinak. Věřím, že příští zápas se bude hrát s větším respektem k soupeři. Nikdo nechce nikoho zranit.

Nebyla na vás znát frustrace, prohrávali jste celý zápas, nemohli jste vstřelit gól? Určitě nás to mrzelo. Řekli jsme si, že to budeme řezat, ale nechtěli jsme hrát zákeřně a nikoho zranit. Chtěli jsme ukázat, že je u nás čeká těžká bitva.

Reklama

Související témata: