Hlavní obsah

Poslední Mladá Boleslav zdolala Brno, drží se tři body za Kladnem

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi zvítězili v nedělním 4. kole skupiny o udržení v extralize nad Kometou Brno 5:2 a drží se tři body za třináctým Kladnem. Dvě branky Bruslařského klubu vstřelil útočník Marek Loskot.

Článek

V úvodní třetině měl hodně práce sudí u videa, s kterým byly konzultovány dvě branky ze tří vstřelených. Skóre otevřel v 11. minutě Loskot, který nadvakrát překonal gólmana Komety Hoviho. Brno odpovědělo vyrovnávací brankou Dlouhého po necelé minutě, ovšem ve skrumáži byla posunuta domácí klec a tak o brance muselo poprvé rozhodnout video. To bylo použito i u druhé branky domácích, kterou po nájezdu dvou na jednoho vstřelil útočník Divíšek, který zasunul kotouč k levé tyčce brněnské branky.

Oproti první třetině, v které se hrálo skoro bez vyloučení, přinesla druhá třetina téměř po celých dvacet minut hru v nestejné počtu hráčů na ledě. Přesto padly dvě branky v době, kdy byl na ledě plný počet hráčů. V obou případech se radovali domácí.

Na 3:1 pro Mladou Boleslav zvýšil v 35. minutě tvrdou a přesnou ranou od modré čáry obránce Marušák a o chvíli později přidal čtvrtou branku Bruslařského klubu z bezprostřední blízkosti útočník Bahenský. Domácí tým mohl své vedení ještě zvýraznit, když byl při sólovém nájezdu faulován útočník Nouza a bylo nařízeno trestné střílení. Kvůli Nouzově zranění byl exekutorem Vrbata, ale blafákem na Hoviho nevyzrál.

V závěrečném dějství se domácí tým snažil aktivní hrou své vedení udržet, což se mu dlouhou dobu dařilo. Až v 53. minutě snížil v přesilovce na 2:4 bek Bičánek. Domácí mužstvo ale necelých pět minut před závěrečnou sirénou uklidnil svou druhou brankou v utkání Loskot, který těsně před gólmanem Komety tečoval tvrdou Marušákovu ránu od modré čáry.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Loskot (Pabiška, Tvrdík), 16. Divíšek (Benda), 35. Marušák (Vrbata, Demel), 37. Bahenský (Matějovský, Chaloupka), 56. Loskot (Marušák, Pabiška) - 12. Dlouhý (Polodna, Širokovs), 53. Bičánek (R. Procházka, Houdek). Rozhodčí: Hrubý, Kalivoda - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 7:8, navíc Stehlík 5 min a do konce utkání, R. Procházka (oba Brno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3120.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Chaloupka, Marušák, Macháček - Nouza, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Loskot, Pabiška, Tvrdík. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Ostrčil, Bičánek, Houdek, Stehlík, Protivný - Erat, Brabenec, Kvapil - Balej, R. Procházka, Hubáček - Polodna, Dlouhý, Širokovs. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice