Hlavní obsah

Třinci pomohl k obratu i úder čelem litvínovského Jánského

TŘINEC

Hokejisté Třince využili výhodu domácího prostředí a ve čtvrtfinálové sérii vedou nad Litvínovem 2:0 na zápasy. Zatímco v sobotu si se svým soupeřem rozmarně pohráli a nastříleli mu šest gólů, v neděli museli o vítězství tvrdě bojovat. I pěstmi.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

V Třinci to pořádně jiskřilo. Kubinčák z Litvínova mezi domácími borci Krajíčkem a Zíbem

Článek

Na začátku šesté minuty zápasu Oceláři prohrávali už 0:2. Litvínov nastartoval brankář Martin Volke skvělými zákroky proti Varaďovi, hned nato proti Polanskému a Třinečtí se začali potit. Na nohy je ale postavila litvínovská vyloučení.

Za úder Varadi hlavou šel za katr na pět minut a do konce utkání Jánský. "Neskutečná hloupost, rozbilo se nám složení útoků,“ zlobil se trenér Jiří Kučera.

Po 28 vteřinách putoval na trestnou lavici na dvě minuty Kubát za napadení. „Třinec jsme zvedli a tím si zápas sami prohráli,“ durdil se Kučera.

„Je to tak. Gól ve dvojnásobné přesilovce, kterým jsme stáhli náskok soupeře, nám ohromně pomohl,“ souhlasil s litvínovským koučem třinecký kapitán Radek Bonk, jenž se zasloužil o všechny tři góly domácích. Dva dal, u jednoho asistoval.

Bonka nepřekvapilo, že nedělní zápas byl mnohem vyrovnanější a těžší než sobotní. „Čekali jsme, že Litvínov na nás vyrukuje důrazem a tvrdostí, stejně jako to udělal proti Plzni a měl s tím úspěch. Je to silný tým a my ještě zdaleka nemáme vyhráno.“

Tahoun Třince vyzdvihl charakter svého týmu. „Je silný. Ve druhém zápase s Litvínovem jsme to dokázali, jak jsme utkání otočili.“ Ocenil rovněž vyrovnanost třineckých řad. „V žádném útoku nemáme tak silnou dvojici, jako jsou Straka s Vlasákem v Plzni, ale v sobotu tři útoky daly po dvou gólech.“

Litvínovský forvard Martin Heinisch byl zklamán, že se jeho týmu nepovedlo v Třinci jednou zvítězit. „Šli jsme soupeři do těla, ale nepomohlo to. Ublížili jsme si vyloučeními.“ Klíčový bude podle něho třetí zápas v Litvínově: „Kdybychom Třinec nepřemohli ani ve středu, bylo by to s námi už hodně špatné.“

Reklama

Související témata: