Hlavní obsah

Brankáři hrají prim a hráči vadnou. To je série Vítkovic s Budějovicemi

PRAHA

V této hokejové sérii hrají zatím prim brankáři, oni si říkají o pozornost svými výkony. Je play-off, není se čemu divit. Čtvrtfinále Vítkovic s Českými Budějovicemi má za sebou tři utkání. Už dvě čistá konta si připsali muži v maskách. Dvaadvacetiletý Jakub Kovář vs. třiatřicetiletý Roman Málek. Jeden na počátku kariéry, druhý už za svojí polovinou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Roman Málek se snaží zabránit dorážce budějovického Pšurného.

Článek

První zkoušku ze tří domácích zápasů Vítkovice zvládly, vyhrály 3:0. Předtím ale Budějovice opanovaly klání, když se radovaly po vítězství 5:0. Kdo vstřelil v tomto souboji premiérový gól, bral důležitý bod do série.

„Kdo dal zatím první gól, tak vyhrál celej špíl, no,“ řekl s úsměvem pro klubový web útočník Viktor Ujčík, který vstřelil rozdílový gól pondělního utkání.

Ujčík dal gól, Málek žádný nepustil. Jak prosté a účinné. „Hlavně dobře zezadu, dobře zezadu. Na to člověk ani nemusí moc hokej znát, aby věděl, že když gól nedostane, tak jeden snad vstřelí," vysvětlil základy úspěchu vítkovický obránce Pavel Trnka

% úspěšnost brankářů ve třech zápasech
Jakub Kovář94,810089,3
Roman Málek96,789,8100

„Jsem rád, že jsme vyhráli, ale za devatenáct hodin nás čeká další zápas. Nula je hezká, ale mě zajímá, abychom čtyřikrát vyhráli. To je pro mě důležité,“ citovaly gólmana Málka budějovické stránky.

Sedmého března Vítkovice vyhrály s nulou a ujaly se vedení v sérii 2:1. Tři dny předtím zase Budějovice uhrály čisté konto a slavily po výhře 5:0. "Jsem samozřejmě rád," přiznal mladý gólman Kovář.

Brankáři si tak říkají o pozornost na střídačku. Navíc v zahajovacím klání této série vítěz inkasoval jen jednou, a byl to Málek. Za 180 odehraných minut lepší inkasovali jen 0,33 gólu na zápas.

„Byl to hloupý faul, ale faul to byl,“ litoval budějovický útočník Michal Mikeska okamžiku, který rozhodl třetí zápas. On sedí na trestné lavici, Ujčík překonává Kováře a Vítkovice vedou. Tak se i stalo po šedesáté minutě. Ano, byl to první gól zápasu, ten, který vždy zatím ukázal na vítěze.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice