Hlavní obsah

Nedvěd nastoupil, Liberec ale nespasil. Slavia po výhře 5:2 v sérii znovu vede

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Slavie porazili ve třetím utkání čtvrtfinálové série Liberec 5:2 a ujali se vedení 2:1 na zápasy. Pražané vedli po úvodním dějství o dvě branky, v prostřední části sice Tygři, za které překvapivě nastoupil i kapitán Nedvěd, dokázali srovnat, pak už se ale gólově prosazovali jen domácí. Série pokračuje ve čtvrtek čtvrtým zápasem znovu na ledě Slavie.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd v péči jednoho z hráčů Slavie - ilustrační foto.

Článek

V sestavě libereckých Tygrů se překvapivě objevil i kapitán Petr Nedvěd, který si ze druhého zápasu série odnesl poraněné koleno. Na soupisce Slavie se objevilo i jméno Doležal, který Nedvědovi zranění přivodil. Nejednalo se ale o Jiřího, jenž zápas musel kvůli disciplinárnímu trestu vynechat, ale o jeho bratra Tomáše. Dvacetiletý mladík nakonec do hry stejně nenaskočil.

Domácí začali zostra a už v páté minutě šli do vedení. Při přesilové hře vyrazil Pinc Žižkovu střelu ke Krenželokovi, který neměl problém trefit odkrytou klec. V polovině první třetiny hráli domácí téměř minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku, druhou trefu ale nepřidali. S přibývajícími minutami začali vstrkovat drápky i Tygři a Kopřiva v brance se měl co ohánět.

Vakova teč nejprve minula klec jen o centimetry, vzápětí si na slávistickém gólmanovi vylámal zuby Podkonický, který neuspěl ani s dorážkou. Do kabin však odcházela mnohem spokojenější Slavia. Čtyři vteřiny před vypršením první třetiny při signalizované výhodě vymetl Svoboda bekhendovou střelou pavučinky Pincovy svatyně.

Po změně stran Liberec přidal, byl aktivnější než domácí, což se záhy projevilo i na skóre. Ve 29. minutě chyboval při vlastní přesilovce slávistický zadák Roth, Vantuch využil důrazu na brankovišti a procedil kotouč za Kopřivova záda. O pět minut později už navíc bylo srovnáno, Trončinského nepříliš důraznou střelu po ledě Kopřiva překvapivě nezpacifikoval.

V předposlední minutě druhé třetiny ale přišla paráda v podání domácích hokejistů. Ti několika rychlými přihrávkami vyšachovali libereckou obranu a zakončující Pospíšil pálil do zcela prázdné branky.

Ve třetí třetině se Slavia zatáhla a soustředila se především na uhlídání těsného náskoku. Hosté měli místy drtivý tlak, efektivita však byla nulová. A tak v 55. minutě udeřili z brejku domácí. Pinc si vyjel z brány pro vyhozený kotouč, u něj však byl dříve slávista Krenželok, který si gólmana obhodil a do opuštěné klece zvyšoval na 4:2. Hosté od té doby rezignovali, v 58. minutě navíc uzavřel na konečných 5:2 Čermák.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Krenželok (Žižka, Vondrka), 20. T. Svoboda (Pospíšil, Tomica), 39. Pospíšil (Vašíček, P. Jelínek), 55. Krenželok (Žižka), 58. Čermák (T. Svoboda) - 29. Vantuch, 34. Trončinský (P. Nedvěd). Rozhodčí: Baluška, Ország (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:9, navíc Micka (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8795. Stav série: 2:1.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Kolařík, Kuboš, Krejčík - Micka, P. Jelínek, Čermák - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Endál, Vondrka - Jaškin, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Liberec: Pinc - Hunkes, Čakajík, Moravec, Derner, Trončinský, Holub, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Dušek - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vak, Víšek - Ondřej, Urban, Vantuch - Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: