Hlavní obsah

Vedeme 3:1, ale semifinále je daleko, varuje slávista Vondrka

PRAHA

V devíti zápasech play-off si slávista Michal Vondrka připsal osm bodů. Ve čtvrtek proti Liberci dosáhl na tři a pomohl ke třetí výhře ve čtvrtfinálové sérii. Teď má Slavia tři pokusy na postup do semifinále. „Hráli jsme dobře, pomohly nám góly v oslabení, tím jsme je zaskočili. Zápas byl ale těžký, i když to tak nevypadalo,“ pověděl po utkání druhý nejproduktivnější hráč sešívaných.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Vondrka ze Slavie si ve čtvrtém zápase s Libercem připsal tři body.

Článek

Překvapilo vás, že se Liberec nevzmohl na větší odpor? Vnutili jsme jim naši hru, je těžké hrát proti našemu systému, když ho plníme. Možná kvůli tomu se nevzmohli na větší odpor.

Dva góly jste dali v oslabení. Šlo o náhodu nebo šlo před zápasem o nějaký záměr? Taktika je taková, hlavně při oslabení nedostat gól, když je na něco šance, tak nás Růža (trenér Vladimír Růžička) nabádá, abychom šli dopředu. Tentokrát to dvakrát vyšlo.

Liberec ale dal první gól zápasu, což asi nebylo ve vašem plánu, ne? Asi se po tom gólu začali cítit lépe, ale my jsme je gólem na 1:1 srazili. Pak jsme přidali druhý a oni trochu odešli.

Vy jste si mohl připsat gól navíc před koncem utkání, když byl brankář Vošvrda na střídačce, ale trefa nebyla uznána... Škoda, byl to ofsajd, Jelen (Petr Jelínek) tam neudržel nohu. Chtěl jsem ho dát, ale zaplať pánbůh, že jsme vyhráli.

Překvapilo vás, že Liberec odvolal téměř pět minut před koncem brankáře? Ne, neměli co ztratit. Tyhle zápasy se hrají na vítězství. Je jedno, jestli se prohraje 5:1 nebo 6:2. Zkusili to, kdyby dali gól, tak by se možná sápali po kontaktním gólu a hrálo by se nám špatně.

Gólman Slavie Miroslav Kopřiva oslavuje vítězství nad Libercem.foto: ČTK/Kateřina Šulová

Vedete 3:1 na zápasy, stačí vám jedna výhra, jak blízko je semifinále? Daleko. Máme tři pokusy, ale je to hrozně těžké. Já jsem tu asi třikrát zažil, že jsme otočili sérii z 1:3. Nic není vyhrané.

Ale jste spokojení se stavem 3:1, ne? Určitě nám to vyhovuje, ale zůstáváme nohami na zemi. Musíme to ukočírovat, abychom jim v Liberci vnutili zase naši hru. Jedeme tam vyhrát. Je to sice 3:1, ale oni můžou vyhrát, pak se může stát cokoli. Já tyhle série znám, poslední krok je nejtěžší.

Může se série ještě vyhrotit, když si vzpomenete na nedělní utkání? Je to vyhecovaný, ale já bych v tom nehledal žádnou vědu, je to play-off. Když se stane nějaký incident, tak se to trochu vyhrotí.

Reklama

Související témata: