Hlavní obsah

Kladno uspělo na Spartě a na Mladou Boleslav má k dobru šest bodů

PRAHA

Hokejisté Kladna vyhráli ve skupině o udržení v extralize na ledě pražské Sparty 4:1 a připsali si čtvrté vítězství z posledních pěti utkání. Při porážce Mladé Boleslavi v Brně (2:3) navýšili Kladenští svůj náskok na poslední příčku na šest bodů. Dvě branky vstřelil útočník Radek Smoleňák, který v kladenském dresu hostuje právě ze Sparty.

Článek

Cestu za důležitými třemi body ze středočeského derby pomohl Kladnu nastoupit již ve čtvrté minutě Bicek, když úspěšně zakončil pohlednou individuální akci. Vzápětí orazítkoval jeho spoluhráč Látal horní tyčku, ale hosty nemusela nepřízeň osudu mrzet dlouho, neboť v polovině 11. minuty využil přesilovku Smoleňák.

Krátce po opětovném zahájení hry mohl snížit O'Brien, ve velké příležitosti ovšem trefil pouze tyč. Přestože na Spartě byla vidět výrazně menší motivace oproti hostům bojujícím na samém dně tabulky s Mladou Boleslaví, v 18. minutě se Pražané dočkali další obrovské možnosti, jenže osamoceného Kratěnu vychytal při hře čtyř proti čtyřem Cikánek.

Také druhá třetina se odehrávala v kladenské režii. Novotný sice ve 25. minutě ještě dokázal výtečným zákrokem zabránit další pohromě při Bílkově dorážce, jenž mohl pouze nevěřícně kroutit hlavou nad tím, co dokázal spálit, ale netrvalo dlouho, a stav 0:3 byl realitou. Osamocený Smoleňák překonal tváří v tvář Novotného střelou po ledě.

Sparta se za celé druhé dějství do koncovky příliš nedostala, když už ale ano, stálo to za to. Nejprve měl velkou příležitost v přesilovce Ton, ale ztroskotal na Cikánkovi a stejně dopadli i Hromas s Karpovem ve 35. minutě, kdy se dokonce v oslabení řítili sami na branku hostů, ale Karpov kladenského gólmana nepřelstil.

Ve třetí části již Kladno bezpečně hlídalo tříbrankový náskok, a přestože se Sparta dočkala alespoň čestného úspěchu, když Cikánkovi pokazil čisté konto v 50. minutě Karpov, hosté nepřipustili ani náznak zdramatizování koncovky zápasu. Když navíc využil na začátku 56. minuty přesilovku Knotek, bylo o vítězi definitivně rozhodnuto.

HC Sparta Praha - HC Vagnerplast Kladno 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. Karpov (Hromas) - 4. Bicek (J. Nedvěd), 11. Smoleňák (D. Růžička, Toman), 31. Smoleňák (Melka), 56. Knotek (Bělohlav). Rozhodčí: Hradil, Husička - Jelínek, Jindra. Vyloučení: 8:4, navíc O'Brien - Melka oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2296.
Sparta Praha: Novotný - Macholda, Husák, O'Brien, Sobotka, Matějíček, Gulaši - Ton, D. Výborný, Kafka - Kratěna, Broš, Bartánus - Hromas, Karpov, Luňák - Pacovský, Pavel, O. Látal. Trenéři: Hořava a Rulík.
Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, J. Drtina, D. Růžička, Toman, Kameš, Mrázek, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - M. Látal, Knotek, Kotrla - Smoleňák, Melka, Bělohlav. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: