Hlavní obsah

Pardubice vyhrály na ledě Vítkovic a srovnaly sérii, Boleslav prohrála s Kladnem

Hokejisté Pardubic na druhý pokus uspěli v semifinále play off na ledě Vítkovic a po výhře 3:2 srovnali stav série na 1:1 na zápasy. Ve středu a ve čtvrtek se zápasy přesunou na východ Čech. Ve skupině o udržení prohrála poslední Mladá Boleslav doma s Kladnem 1:2 a je blízko účasti v baráži o účast v extralize. Na předposlední Kladno ztrácí už devět bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Kolář z Pardubic před hráči Vítkovic Malíkem a Vosátkem (uprostřed)

Článek

Téměř čtyři třetiny včetně sobotního prvního zápasu trápil střelce mistrovských Pardubic vítkovický brankář Roman Málek. Až těsně před koncem první části druhého duelu překazil jeho kouzlo kapitán hostí Petr Koukal úspěšnou dorážkou Nakládalovy střely. Hned na začátku druhé třetiny navíc dělovkou od mordé zvýšil Píša na rozdíl dvou branek.

Vítkovice vrátil do hry Viktor Ujčík gólem v 28. minutě, kterým se navíc tento veterán stal nejlepším střelcem historie vyřazovacích zápasů. Domácí byli blízko k vyrovnání především po šancích Burgera a Pohla, ale na gólmana Růžičku už vyzrát nedokázali. Deset minut před koncem navíc přidal třetí gól Pardubic Starý, domácí dokázali v závěrečné power play už jen snížit.

V neděli pokračovala také skupina o udržení v extralize, kde byl na programu důležitý zápas mezi adepty na účast v baráži Mladou Boleslaví a Kladnem. Lépe začali zápas hosté, už ve třetí minutě otevřel skóre Smoleňák. Divíšek sice ještě v první třetině vyrovnal, ale nakonec o vítězství rozhodl kapitán Kladna Pavel Patera. Na jeho tým Mladá Boleslav ztrácí čtyři zápasy před koncem už devět bodů.

Brnu a Spartě už ve skupině o udržení o nic nejde, Kometa si však ve zpackané sezóně snaží před domácím publikem udržovat neporazitelnost. Proti Spartě musela dvakrát dotahovat náskok, přesto se ji to nakonec podařilo. Devět minut před koncem zápasu našel Kvapil zpoza brány dobře postaveného Dlouhého, který vstřelil nakonec vítězný gól.

Semifinále play off hokejové extraligy:
Vítkovice - Pardubice 2:3on-line
Branky: 28. a 60. Ujčík - 20. Koukal, 22. Píša, 50. Starý. Stav série: 1:1.
Skupina o udržení v hokejové extralize - 8. kolo:
Kometa Brno - Sparta Praha 3:2on-line
Branky: 31. Bičánek, 44. Hubáček, 51. Dlouhý - 9. Kratěna, 36. Sobotka.
Mladá Boleslav - Kladno 1:2on-line
Branky: 19. Divíšek - 3. Smoleňák, 47. Patera.

Reklama