Hlavní obsah

Hokejisté Brna porazili Spartu díky zlepšení v závěru

BRNO

Až zlepšená hra v poslední třetině zajistila hokejistům Komety Brno v osmém kole skupiny o udržení v extralize vítězství nad Spartou 3:2. Skóre otočili brankami reprezentantů Hubáčka a Dlouhého. Ve skupině o udržení Kometa na domácím ledě zatím neklopýtla.

Článek

Kometa začala podle dosavadního scénáře domácích zápasů ve skupině o udržení. Ve volném tempu, s kombinačními nepřesnostmi a takřka bez koncovky. Jedinou výjimkou byla hned v první přesilovce Brňanů střela juniora Křivohlávka, kterou zastavila tyčka. Sparta si počínala o poznání bojovněji a měla i více šancí. První sice Husák nevyužil, po hrubce domácích zadáků ale překonal v 9. minutě brankáře Hoviho po Brošově uvolnění nekrytý Kratěna. Nabídku k vyrovnání propásl Širokovs, jenž si v sólovém úniku neporadil s brankářem Novotným a vzápětí Jakub Svoboda netrefil volnou část branky.

Vyrovnat se podařilo Kometě až ve 31. minutě při přesilovce. Obránce Bičánek překvapil Novotného přesnou střelou švihem od modré čáry. Obdobným způsobem odpověděla Sparta. Při Bičánkově vyloučení našel Karpov obránce Sobotku, který rovněž ranou od modré čáry skóroval. Hned vzápětí mohla Sparta svůj náskok zvýšit, ovšem Ton po sólovém útoku netrefil branku.

Stejně jako v pátečním duelu s Mladou Boleslaví vstoupila Kometa do poslední třetiny hrou na tři pětky, kouč Lubina nechal odpočívat kvarteto juniorů. Brňané převzali režii zápasu, zrychlili a zpřesnili kombinace, získali výraznou převahu. Skóre otočili oba reprezentanti Hubáček a Dlouhý. Ve 44. minutě rozehráli domácí hokejisté signál, Erat našel z rohu kluziště volného Hubáčka, jenž střelou bez přípravy vyrovnal. V přesilovce v 51. minutě si vyměnili kotouč Balej s Kvapilem a kombinaci zakončil Dlouhý třetím gólem.

Sparta pak sice častěji útočila, brankáře Hoviho už ale nepřekonala. K vyrovnání jí po vyloučení Ostrčila nepomohla v závěrečných dvou minutách ani hra bez brankáře.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. Bičánek (Ostrčil, R. Procházka), 44. Hubáček (Erat, Ostrčil), 51. Dlouhý (Kvapil, Balej) - 8. Kratěna (Broš), 36. Sobotka (Karpov). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Poruba, Vengřín. Vyloušení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 3317.
Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Ostrčil, Bičánek, R. Stehlík, Dlapa, Protivný, Štindl - Balej, Dlouhý, Kvapil - Hubáček, R. Procházka, Erat - Jakub Svoboda, Širokovs, Houdek - Jankovič, Křivohlávek, O. Stehlík. Trenéři: Lubina a Číhal.
Sparta: Novotný - Matějíček, Gulaši, O'Brien, Sobotka, Macholda, Husák - Ton, D. Výborný, Kafka - Kratěna, Broš, Bartánus - Hromas, Karpov, O. Látal - Pavel. Trenéři: Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata: