Hlavní obsah

Třinec porazil Slavii 5:3, ta přitom vstřelila tři góly za sedm minut

PRAHA

Dva minizápasy sehrál Třinec se Slavií v prvním semifinálovém utkání play-off. Zcela jasný průběh se během sedmi minut proměnil v něco, v co už málokdo doufal. Přesto se v sérii ujali vedení domácí, kteří vyhráli 5:3, přitom po čtyřiceti minutách vedli už 4:0.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Slavie Michal Vondrka odvrací na brankové čáře téměř jistý gól Třince.

Článek

Začátek utkání nezastihl hosty v nejlepším rozpoložení. Pokud chce Slavia v této semifinálové sérii uspět, tak bude muset přidat. Domácí v první třetině neměli problém, vyhráli ji bez větších problémů 2:0. Slávisté se k něčemu většímu nedostali.

Ve druhé dvacetiminutovce se jejich hra zlepšila, hosté se dostali i do šancí, ale nic z toho. Góly patřily opět jen Třinci, a to ve stejném poměru - 2:0. Čtvrtý padl čtyři sekundy před čtyřicátou minutou, radoval se Martin Růžička. Ten už měl předtím ve statistikách dvě asistence.

Obránce Třince Lukáš Krajíček se raduje z gólu do sítě Slavie.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Bonk, Krajíček, Adamský a Růžička. Tato čtyřka se postarala o přesné trefy ve dvou třetinách.

Slavia za sedm minut vstřelila tři góly

Slavia snížila po pěti minutách poslední části, když únik nadvakrát proměnil obránce Jiří Vašíček. Brankář Petr Hamerlík byl v semifinále poprvé překonán. Hosté tímto gólem ožili, což potvrdil za necelé čtyři minuty Tomáš Pospíšil. Snadný první bod v sérii si říkal z pohledu domácích o potíže. A bylo tomu skutečně tak.

Stačilo odehrát sedm minut a Třinec z pohodlného vedení 4:0 měl jen jednobrankový náskok - většina z 5200 diváků v hledišti jen zírala. Ale nakonec se fanoušci nemuseli nervovat příliš. David Kvetoň v předposlední minutě uzavřel gólovou střelnici pondělního podvečeru. Domácí se ujali vedení v sérii 1:0, a to i díky využití dvou přesilových her.

Semifinále play-off hokejové extraligy - 1. zápas:
Třinec - Slavia 5:3 (2:0, 2:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 4. Bonk (M. Růžička, Hrabal), 8. Krajíček (M. Růžička, Zíb), 34. Adamský (Peterek, Kohn), 40. M. Růžička (Seman), 59. D. Květoň (Polák, Polanský) - 45. Vašíček (T. Svoboda), 49. Pospíšil (Krenželok, Krejčík), 52. Micka (Roth). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:13. Využití: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, Polák - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Kuboš, Krejčík, Roth, Kolařík, Vašíček - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Sklenář, Vondrka - Endál, Třetina, M. Čermák - od 34. min. navíc Holec. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Semifinále play-off extraligy
Třinec-Slavia 5:3 (2:0, 2:0, 1:3)on-line
Branky a nahrávky: 4. Bonk (Růžička, Hrabal), 8. Krajíček (Růžička. Zíb), 34. Adamský (Peterek, Kohn), 40. Růžička (Seman), 59. Květoň (Polák, Polanský) - 45. Vašíček (Svoboda), 49. Pospíšil (Krenželok, Krejčík), 52. Micka (Roth). Stav série: 1:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.