Hlavní obsah

Č. Budějovice - Plzeň 1:5Jihočeši nepřekvapili ani lídra, s Plzní prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kracík 0 : 1
20. Musil 0 : 2
23. Musil 0 : 3
47. Stříteský 0 : 4
49. Plášil 1 : 4
52. Čerešňák 1 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v utkání 18. kola extraligy s Plzní 1:5. Jihočeši tak dál čekají na první výhru po postupu mezi elitu, když neuspěli ani na devátý pokus, naopak Plzeň uspěla už poosmé v řadě, i v desátém vystoupení od začátku sezony dokázali Indiáni bodovat a dál vedou tabulku. Dva góly dal útočník Pavel Musil, tři asistence zaznamenal v dresu vítězů nejproduktivnější hráč soutěže Milan Gulaš.

Článek

"Výsledek odpovídá předvedené hře. Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě. Druhý inkasovaný gól těsně před koncem první třetiny jde za mnou, udělal jsem chybu a poslal na buly jiného hráče, než jsem měl. Za stavu 0:2 to na nás dolehlo, nedokázali jsme se z toho zvednout. Pro mě je to zklamání, nehráli jsme vůbec dobře," přiznal domácí trenér Václav Prospal.

Svižně hraný duel od začátku režírovali Západočeši, přestože první výraznou šanci měl při vyloučení Roba domácí Venkrbec. Skóre otevřel v polovině úvodního dějství plzeňský Kracík, jenž střelou po ledě zblízka překonal klečícího Čiliaka po předchozí akci Roba a jeho dlouhé přihrávce z pravého rohu. Druhý gól mohl přidat Suchý, nebezpečné byly i další útočné výpady hostí. Ze strany Českých Budějovic zahrozil u levé tyčky Doležal. Krátce před sirénou využili Plzeňané početní výhodu zásluhou pohotového Musila.

Následující přesilovku po startu druhé části zužitkoval znovu Musil, jenž poslal kotouč do odkryté branky kolem pravé tyčky. Tentýž hráč se zakrátko postavil k exekuci trestného střílení po faulu Plášila, ale brankář Čiliak nepřipustil další změnu stavu. Po ukázkovém vyšachování bránící českobudějovické čtveřice při trestu Pavla se ocitl Musil v další obrovské šanci, nebyl však úspěšný, stejně jako v závěru třetiny na protější straně Přikryl, jenž v přesilovce nastřelil tyčku.

Do třetí dvacetiminutovky si domácí přinesli trochu víc energie a sehráli velmi aktivně přesilovku při vyloučení Stacha, jenže bez gólového efektu. Počtvrté se naopak prosadili hosté, když Stříteský zblízka podstrčil puk pod Čiliakem.

"Guli vytáhl puk, já sjížděl na zadní tyč, kde jsem si hledal prostor, kam by mi mohl nahrát. Po zablokování se puk odrazil se štěstím ke mně, byl jsem zády k bráně, z otočky jsem se nějak snažil hodit ho na ní. Znovu se to odrazilo ke mně a nadvakrát jsem kotouč procpal přes gólmana do sítě. Byla to vyloženě velká dávka štěstí," popsal Matěj Stříteský.

Jihočeši se dočkali snížení ve výhodě pět na tři, když švihem z pravého kruhu skóroval kapitán Pýcha. Odpověď již při plném počtu hráčů nachystal obránce Čerešňák přesnou trefou od modré čáry.

"Stál proti nám soupeř velmi bruslivý a agresivní, ale připravili jsme se na něho velmi dobře a podali mnohem lepší výkon než doma proto Litvínovu. Kluci odvedli výbornou práci hlavně v přesilovkách. Až na určité pasáže jsme si zasloužili vyhrát," prohlásil kouč plzeňského týmu Ladislav Čihák.

Madeta Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 49. Pýcha (R. Přikryl) - 10. Kracík (Stach, Rob), 20. P. Musil (Gulaš, Čerešňák), 23. P. Musil (F. Suchý, Gulaš), 47. Stříteský (Gulaš), 52. Čerešňák (F. Suchý, Mertl). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 7:8, navíc Pavel (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:2. Bez diváků.
Čiliak - Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Pavel - M. Beránek, Venkrbec, Christov - Karabáček, Prokeš, Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, Martin Novák - D. Voženílek, A. Raška, Michnáč - od 33. navíc Gilbert. Trenér: Prospal.
Frodl - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Budík, Jiříček, Vráblík, L. Kaňák - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Kantner, P. Musil, Pour - Rob, Kracík, Stach - F. Přikryl, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: