Hlavní obsah

Varaďa rozhodl a zanechal na Vítkovicích stopy. Je to těžká rána, říká třinecký útočník

TŘINEC

Většina osazenstva ve Werk aréně byla smířená s prodloužením, ale tento stav utnul Václav Varaďa jedenašedesát sekund před koncem třetí třetiny. Hotovo. On vstřelil rozdílový gól, který připsal Třinci druhý bod ve finálové sérii s Vítkovicemi. „Zanechá to na nich stopy. Já bych nechtěl být v opačné situaci a dostat gól v předposlední minutě. Je to těžká rána,“ přiznává čtyřiatřicetiletý útočník se zkušenostmi z NHL.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí slaví rozhodující gól do sítě Vítkovic. Autor branky Václav Varaďa se raduje v leže s Radkem Bonkem. Petr Vrána a Roman Málek marně bránili vítkovickou branku.

Článek

Vítkovický brankář Roman Málek ještě zkoušel rozhodčího upozornit, jestli nebyl Varaďa s pukem do branky dotlačený, ale tato varianta neuspěla, gól byl uznán. „Vystřelil jsem a zezadu do mě někdo najel. Neměl jsem obavu, byl jsem rád, že to tam spadlo. Byla to obrovská euforie,“ pověděl o klíčovém okamžiku Varaďa.

„Já to vidím jinak, než je to třeba vidět v televizi nebo z hlediště, z brány to vypadá úplně jinak. Zkoušel jsem, jestli bychom neměli štěstí a třeba to neuznali. Ale bohužel, tohle se nám nemůže stát, dostat takhle gól minutu před koncem,“ byl smutný vítkovický gólman.

Za dalších jedenadvacet sekund dal Martin Adamský utkání definitivu - 2:0 do prázdné branky. Rozhodující byla ale dorážka Varaďi po střele Martina Růžičky. Ten si připsal opět dva body do kanadského bodování a potvrdil svoji suverenitu v letošních vyřazovacích bojích.

Třetí zápas je strašně důležitý, upozorňuje Málek  

„Může padnout krásný gól nebo nějaká šmudla. Tohle vyhrává zápasy před brankou. Někdy to gólman pochytá. Málek chytal skvěle, měli jsme štěstí,“ přiznal Varaďa.

Třinec vede v sérii 2:0 na zápasy a pět utkání v řadě už neprohrál. Cíl na cestě za mistrovským titulem je dvakrát blíže než u Vítkovic. „Musíme vyhrát dva zápasy. Nechtěli jsme být ve stejné situaci jako se Slavií. Chtěli jsme to vytrvale házet na branku. Nakonec jeden gól rozhodl,“ byl spokojený Varaďa.

„Co k tomu říct, asi jsme se všichni už viděli v šatně a připravovali se na prodloužení a bohužel jsme dostali gól. Je to 2:0. Už jsme ale zažil párkrát, že jsme tekli 0:2 z venkovních zápasů a otočili jsme to. Teď nás čeká třetí zápas, který je strašně důležitý a musíme se na něj soustředit,“ dodal Málek. Další klání je na programu v pátek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice