Hlavní obsah

Málek se hned po gólu rozjel za rozhodčím. Zkoušel jsem video, ale marně, říká

Vladimír KolářPrávo

Téměř 59 minut dokázal udržet čisté konto, přesto však vítkovický brankář Roman Málek nedokázal zabránit druhé finálové porážce v Třinci. V samém závěru sice vyrazil střelu Martina Růžičky, ale na dorážku Václava Varadi už nestačil. Měli jsme té dorážce zabránit. Minutu před koncem k ní nesmí dojít," zlobil se po zápase gólman, který viděl druhý třinecký gól už ze střídačky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí slaví rozhodující gól do sítě Vítkovic. Autor branky Václav Varaďa se raduje v leže s Radkem Bonkem. Petr Vrána a Roman Málek marně bránili vítkovickou branku.

Článek

Pochytal jste spoustu střel a inkasoval 61 vteřin před koncem. Co vás zaskočilo

Dorážka. Když vyrážíte puk betonem, tak ho neztlumíte. Já byl rád, že jsem tu střelu vůbec zlikvidoval. Jenže následovala zmíněná dorážka, já si na puk sáhl, ale gólu už nezabránil.

Hned jste se rozjel za rozhodčím. Co jste po něm chtěl?

Aby se jel podívat na video. Střelec gólu na mě spadnul. Brankář vnímá situace před sebou jinak, než jsou vidět z hlediště. Zkoušel jsem video a říkal si, třeba gól ještě neuzná. Nevyšlo to.

Byl to hloupý gól?

V play-off padají branky nejčastěji od modré čáry, když gólman puk nevidí, anebo z dorážek. Tenhle gól byl z dorážky a k ní minutu před koncem nesmí dojít. Měli jsme jí zabránit. Asi jsme se už viděli v šatně a v prodloužení.

Než jste odjel na střídačku, abyste se pokusili o power play, chvíli to trvalo. Vázla komunikace?

Ne, vše proběhlo, jak mělo. Šestý hráč na power play byl určený Lukáš Klimek. Když mi dal znamení, že jde na led, odjel jsem na střídačku.

Jak moc bolí taková porážka?

Hodně. Chtěli jsme jeden zápas v Třinci vyhrát. Věřili jsme, že by se to mohlo podařit v tom prvním utkání. Ale v něm jsme byli marní. Aspoň, že jsme se chytli v závěru. Druhý zápas už byl úplně jiný. Porážka gólem v poslední minutě bude bolet ještě zítra, ale v pátek už ne. Třetí zápas série musíme vyhrát. Bude klíčový. Už jsem zažil, že jsme venku dvakrát prohráli a sérii ještě otočili.

V čem se musíte zlepšit, aby se to povedlo?

Rozhodují přesilovky. Ve druhém zápase na rozdíl od prvního jsme všechny ubránili, což bylo dobré. Jenže ty svoje jsme neproměnili. A to musíme zlepšit.

Reklama

Související témata: