Hlavní obsah

Vítkovice - Č. Budějovice 0:7Vítkovická ostuda, nováček si s chutí zastřílel a odmítl vyrovnat rekord

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pýcha 0 : 1
24. Doležal 0 : 2
27. Jonák 0 : 3
32. Pýcha 0 : 4
32. Beránek 0 : 5
34. Allen 0 : 6
55. Novák 0 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic se na jedenáctý pokus po návratu do extraligy dočkali prvního vítězství. Jihočeši v duelu 19. kola vyhráli ve Vítkovicích 7:0, když o výsledku rozhodli pěti góly v rozmezí deseti minut prostřední části. Branku a tři asistence si připsal kapitán Pavel Pýcha. Svou první extraligovou nulu vychytal Jiří Patera.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se radují z třetího gólu.

Článek
Fotogalerie

Nováček nastoupil v Ostravě na led odvážně a úvodní střídání naznačila, že vstříc úspěchu hodlá jít aktivní hrou. Českobudějovickou kuráž ještě víc přiživila rychlá první branka, kterou v páté minutě vstřelil švihem pod horní tyčku Pýcha.

Domácí mohli s vývojem utkání udělat něco v přesilovkách. Jenže hned vzápětí prohospodařili čtyřminutové vyloučení Christova a pak i další hru pět proti čtyřem, ve které už byli nebezpečnější, ale hosté se dokázali ubránit.

Druhá část pak přinesla vítkovickou pohromu. Jihočeši na rozdíl od domácích nakládali s početními výhodami příkladně a hned tu první ve 24. minutě zužitkoval Doležal, který se trefil ranou od modré čáry. Když ve 27. minutě po nenápadné akci zblízka po ledě překonal Dolejše Jonák, domácí úplně "odešli".

Svou třetí přesilovku hosté znovu zúročili v gól a opět ho střelou od modré čáry dosáhl kapitán Pýcha, jehož příklep vyhnal Dolejše na střídačku.

Svoboda si ale ani nesáhl na puk a o 44 sekund později ho překonal Beránek, který i v obležení tří protihráčů dotlačil kotouč za čáru. Ale to ještě nebylo vše a v 34. minutě kanonádu Motoru podtrhl šestým gólem obránce Allen, který čítankově sehrál přečíslení s Voženílkem.

Po českobudějovickém brankostroji se zápas ve třetí části už je dohrával. Vítkovice alespoň mohly snížit, jenže nedokázaly zužitkovat ani dlouhou přesilovku pět na tři, a duel končily ve velké křeči.

Jak na to domácím hned vzápětí ukázal Novák, který ve stejné výhodě pohotově uklidil do vítkovické branky zblokovanou střelu Pýchy.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Madeta Motor České Budějovice 0:7 (0:1, 0:5, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Pýcha (Raška), 24. Z. Doležal (Pýcha, R. Přikryl), 27. Jonák (M. Beránek, Vydarený), 32. Martin Novák (Pýcha, R. Přikryl), 32. M. Beránek, 34. Allen (Z. Doležal, Raška), 55. Martin Novák (Pýcha, R. Přikryl). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Gerát, Axman. Vyloučení: 7:7, navíc R. Polák (Vítkovice) 10 minut. Využití: 0:3. Bez diváků.
Vítkovice: Dolejš (32. Miroslav Svoboda) - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, Trška, R. Černý, od 33. navíc Koch - Lakatoš, Hruška, V. Polák - Šišovský, Marosz, Schleiss - Mallet, L. Krenželok, Dej - Dočekal, Werbik, T. Kubalík. Trenér: Trličík.
České Budějovice: J. Patera - Plášil, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Allen, Pavel, od 35. navíc Svach - Z. Doležal, R. Přikryl, Martin Novák - Karabáček, Raška, Michnáč - D. Voženílek, Venkrbec, Christov - Jonák, M. Beránek. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice