Hlavní obsah

Útočník Plodek končí v Liberci, klub s ním neprodloužil smlouvu

LIBEREC

Hokejový útočník Jan Plodek nebude v příští extraligové sezoně oblékat dres libereckých Bílých Tygrů. Vedení klubu po vypršení staré smlouvy ke konci dubna nenabídlo zkušenému dvaatřicetiletému forvardovi nový kontrakt, hráč si tak musí hledat angažmá jinde.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Liberce oslavují gól. Ilustrační foto.

Článek

Plodek přitom dosud nikde jinde v české nejvyšší soutěži nepůsobil, v sezóně 2001/02 byl dokonce jedním ze strůjců postupu Severočechů mezi elitu z první ligy. Od té doby hrál za Liberec, pouze na konci uplynulé sezony vypomáhal zachránit extraligovou příslušnost Mladé Boleslavi. Celkově nastoupil za minulý ročník do 49 utkání a připsal si 12 bodů (3+9).

"Honza po většinu času patřil k důležitým článkům týmu jak na ledě, tak v kabině. Nyní od nás dostal souhlas k tomu, aby si našel nové angažmá," uvedl v oficiálním klubovém prohlášení generální manažer Ctibor Jech.

Plodkův odchod prý spadá do koncepce omlazování kádru, kterou Liberečtí avizovali už po skončení uplynulé sezony. "Do týmu se nám tlačí talentovaní odchovanci, kterým chceme dát prostor bojovat o uvolněná místa. Věřím ale, že Honza se brzy začlení do některého z týmů extraligy a dál ho budeme vídat v nejvyšší soutěži," doplnil Jech.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec