Hlavní obsah

Obranu hokejové Sparty vyztuží bývalý slávista Krstev

Další posilou hokejistů Sparty je obránce Angel Krstev. Třicetiletý bývalý český reprezentant podepsal s pražským klubem dvouletou smlouvu. Krstev hrál naposledy v KHL za Jekatěrinburg, kde v listopadu předčasně skončil. Následně musel na operaci s kolenem, takže sešlo z jeho plánovaného angažmá ve finském klubu Lukko Rauma.

Foto: Petr Horník, Právo

Angel Krstev (vpravo) posílí hokejovou Spartu.

Článek

"Chtěl bych se opět probojovat do reprezentace, ale prioritní v nové sezoně bude Sparta, která je pro mě výzvou. Budu se snažit hrát co nejlépe a plnit představy či úkoly, které ode mě trenéři budou vyžadovat," uvedl v tiskové zprávě juniorský mistr světa z roku 2000, který do extraligy poprvé nakoukl v dresu Slavie.

Pro Spartu se rozhodl i kvůli jejímu novému kouči Josefu Jandačovi, který ho vedl v Liberci, Českých Budějovicích a také v národním mužstvu jako asistent. "Angel je komplexní obránce, který by kromě dalších úkolů měl naši hru také přitvrdit," komentoval příchod nové posily Jandač.

"Angel si toho se mnou při dřívějších společných působeních užil dost. Sám dobře ví, že jsem jej nikdy nešetřil a vždy mu vytknul nedostatky, které jsem na jeho hře viděl," uvedl kouč Sparty. "Pokaždé je však vzal pozitivně, snažil se je přijmout a zapracovat na jejich odstranění. Nejen v případě hokejisty se jedná o velice cennou vlastnost. Proto jsem rád, že jej budeme mít v týmu," dodal Jandač.

Před Krstevem, jenž má na kontě 34 zápasů za reprezentaci, Sparta angažovala útočníky Ivana a Tomáše Rachůnka, Adama Lapšanského, Petra Tenkráta a Petera Jánského.Připravujeme další podrobnosti

Reklama

Související témata: