Hlavní obsah

Návrat? Horák v Budějovicích válel! Motivaci jsem měl velkou, hlásí sparťan

České Budějovice

Prožil úžasný návrat. Poprvé jako soupeř si v extralize zahrál na českobudějovickém ledě, kde se v mládí učil hokejovou abecedu a v pikantní partii Roman Horák válel. Čtyřmi body pomohl Spartě k triumfu 5:1.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Autor vítězné branky Sparty proti Českým Budějovicím Roman Horák.

Článek

„Motivaci jsem měl velkou. Zápas byl pro mě specifický, hodně jsem se na něj těšil," pokyvoval devětadvacetiletý centr. Mateřský klub nešetřil. Už po 184 sekundách připravil úvodní zásah pro Sobotku a v prostřední třetině chytil střeleckou slinu. Nejprve z dorážky zametl puk v dvojnásobné přesilovce zblízka do sítě, čímž poslal hosty do vedení 2:1. Ve 34. minutě se pak rychle zorientoval před brankou, usměrnil kotouč pod horní tyč a skvělé představení dovršil v závěrečné části, kdy přihrál na pátý gól Sobotkovi, který v sedmém utkání za Spartu konečně pálil ostrými.

„Je to na jednu stranu pro mě malinko nepříjemný, protože Budějovicím přeju jinak všechno nejlepší. Jejich tým je hrozně pracovitej a obětavej. Možná mají problém se zakončením, ale když budou takhle makat dál, určitě se v tabulce posunou. Teď ale nastupuju za Spartu, pomohl jsem jí dneska vyhrát, za což jsem hrozně rád," řekl bývalý útočník Calgary, Edmontonu, Podolsku nebo Växjö.

Chválu ostatně sklidil i od trenéra Miloslava Hořavy. „Je to odměna za práci, kterou Roman odvádí. Výbornej hokejista," chrlil komplimenty na adresu šikovného borce.

Jeho svěřenci na jihu Čech nakonec bezpečně dokráčeli k tříbodovému zisku, po úvodním dějství si ovšem měli v kabině o čem povídat. Hned pětkrát hráli v oslabení, nabídnuté příležitosti ale využil jen Karabáček, který v 18. minutě srovnal.

„Řekli jsme si, že tohle prostě nesmíme dělat. Nejde pak vyhrát s jakýmkoliv mužstvem," utrousil Horák, jenž měl vedle Sobotky v elitní formaci místo Tomáška na křídle tentokrát Řepíka. „Oba dva jsou kvalitní hráči. Vláďa je hrozně silnej na puku, dokáže připravit spoustu šancí pro mě i Řepu, který zase umí parádně zakončit. Je pro mě čest s nimi hrát," vykládal spokojeně. I díky jeho bodové porci poskočili Pražané v tabulce na třetí příčku.

Reklama

Související témata: