Hlavní obsah

Domácí mizérie Motoru pokračuje. Jsme hloupej tým, zlobí se Prospal

Ke spokojenosti měl Václav Prospal znovu daleko. Jeho svěřenci neproměnili Budvar arénu ve fontánu radosti ani na devátý pokus, padli i se Spartou a dál čekají na první extraligové vítězství na vlastním kluzišti. Ve čtvrteční předehrávce drželi českobudějovičtí hokejisté naději na úspěch jen dvacet minut.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Trenér Českých Budějovic Václav Prospal při utkání se Spartou.

Článek

„V úvodu druhé třetiny jsme soupeři nabídli absolutně zbytečně přesilovku pět na tři, dostali jsme druhej gól a pak už jsme neměli vůbec šanci," posteskl si po porážce 1:5 trenér Motoru, který v utkání zužitkoval jedinou z osmi přesilovek.

Naopak v oslabení hned třikrát inkasoval a favorita o body neobral. „Soupeř vyhrál zaslouženě a byl ve všech aspektech lepší," podotkl zklamaně šéf budějovické střídačky. Jeho tým naposledy dotáhl v Pardubicích dvougólový deficit a navzdory prohře 2:3 v prodloužení na cizím ledě potřetí v řadě bodoval.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Budějovic Václav Prospal na střídačce extraligového nováčka.

Jenže doma pokračují Jihočeši ve výsledkové bídě a Prospalovi se po dalším nezdaru nebude příjemně usínat. „Nejde o to, jakej hrajeme systém. My jsme hloupej tým, jestli budeme takhle pokračovat, nemáme absolutně žádnou šanci, abychom někoho přehráli a porazili," prohlásil.

V sestavě stále postrádal dlouhodobé marody Indráka a Holce, nenastoupila ani nová posila do obrany Vladimír Roth. „Ještě nebyl připravenej," vysvětloval Prospal absenci třicetiletého beka, jenž loni na jaře slavil s Třincem titul.

V brance ponechal Čiliaka. Ostřílený Slovák předvedl 29 zákroků, přesto Motor neslavil a dál vymetá extraligový suterén. Další zápas ho čeká v neděli na ledě Litvínova, který má v tabulce pouze o dva body víc.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice