Hlavní obsah

Brno - Olomouc 5:1Kometa porazila Hanáky zásluhou hattricku Rakušana Schneidera

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Schneider 1 : 0
7. Mueller 2 : 0
42. Olesz 2 : 1
47. Mueller 3 : 1
49. Schneider 4 : 1
52. Schneider 5 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Brna zvítězili ve 24. kole extraligy nad Olomoucí 5:1. První hattrick v české nejvyšší soutěži zaznamenal rakouský útočník Peter Schneider, další dvě branky přidal Američan Peter Mueller. Kometa po nejvýraznějším vítězství v sezoně přeskočila v neúplné tabulce Vítkovice a patří ji aktuálně osmé místo, Hanáci po jedenácté porážce ze třinácti posledních utkání klesli na dvanáctou příčku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Peter Mueller, Peter Schneider a Petr Holík z Brna se radují z gólu.

Článek

Na střídačku Komety se po karanténě vrátil hlavní kouč Zábranský a z rozjezdu svých svěřenců musel mít radost. Brňané zatlačili soupeře do jejich obranného pásma a už ve 4. minutě otevřeli skóre, když po ideální přihrávce Klepiše se mezi tyče trefil Schneider.

K domácí pohodě pak přispěla i první přesilovka a tradiční "zámek" první pětky, zakončený střelou Muellera do prázdné branky. První třetina se dohrála za jasné dominance Komety, Hanáci se z ní dostali lepším pohybem až v samotném závěru.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Karel Vejmelka a Petr Kolouch z Olomouce.

Ten si přenesli do dalšího průběhu zápasu, do slibné střelecké pozice se dostal Burian, ale Vejmelku zblízka nepropálil. Olomouc měla v této fázi více ze hry, ale Kometa se mohla pyšnit bezchybnou obranou. Z rychlého brejku pak mohl ve 34. minutě navýšit vedení Horký, ale Konrád jeho sólo zlikvidoval a uspěl i při střelách při druhé přesilovce domácích.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Protagonisté utkání s Olomoucí (zleva) autor hattricku Peter Schneider a jeho brněnský spoluhráč Peter Mueller.

Ráz závěrečného dějství určila 42. minuta, kdy olomoučtí hráči v závaru procpali puk z hole Olesze za Vejmelkova záda a snížili na rozdíl jedné branky. Kontaktní gól hosty ještě více nabudil, vyrovnání měl na holi Nahodil, ale Vejmelka se vyznamenal.

Olomouc ale doplatila na chybné rozehrání ve středním pásmu, puku se zmocnil Zaťovič, posunul jej na Muellera a americký střelec svým druhým gólem přiblížil Kometu k tříbodové výhře. Pojistku pak Kometě dodal Schneider, který pláchl celé olomoucké obraně ve vlastním oslabení a nedal Konrádovi šanci. Svůj velký večer pak rakouský střelec dokonal v přesilovce, na hattrick mu namazal opět Mueller.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Schneider (Klepiš, Gulaši), 7. Mueller (P. Holík), 47. Mueller (Zaťovič), 49. Schneider (Plášek), 52. Schneider (Mueller, P. Holík) - 42. Olesz (Valský). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Brno: Vejmelka - Pyrochta, J. Zbořil, O. Němec, Freibergs, F. Král, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, L. Horký - Vincour, Süss, T. Svoboda - Kunc, Malý, Plášek - Matěj Svoboda. Trenér: L. Zábranský st.
Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Kolouch, J. Káňa II - Valský, Nahodil, Olesz - V. Tomeček, Kusko, Gřeš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: