Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 3:2Olomouc ve třetí části otočila zápas proti Vítkovicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Olesz 1 : 0
27. Mikyska 1 : 1
33. Lakatoš 1 : 2
41. Káňa 2 : 2
53. Valenta 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce dokázali ve 25. kole extraligy otočit zápas proti Vítkovicím, vyhráli 3:2 a připravili tak hostům pátou porážku v řadě. Ostravané vedli na Hané 2:1, ale ve třetí části se prosadili Jan Káňa a Tomáš Valenta. Olomouc si tak připsala druhou výhru v posledních sedmi zápasech.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost Olomouce z první branky proti Vítkovicím.

Článek

V úvodních deseti minutách si oba týmy připsaly šance pouze v přesilových hrách. Domácí brankář Konrád i hostující Svoboda však byli pozorní. V polovině první třetiny se ke dvěma střelám dostal Bambula, poprvé proti němu zasáhl Svoboda, podruhé olomoucký útočník branku netrefil.

Úspěšnější byl ve 12. minutě Olesz, který využil přihrávku Valského přes osu hřiště a střelou z první poslal Olomouc do vedení. Vzápětí se bývalý hráč Vítkovic ocitl v další šanci, tentokrát ale Svobodu zblízka nepřekonal. Minutu před koncem první třetiny ještě Knotek z dorážky těsně přestřelil.

Na začátku druhé třetiny domácí během přesilové hry předvedli povedenou kombinaci, na jejímž konci střílel Ondrušek do Svobodovy lapačky. Následně se za olomouckou obranu dostal Mallet a jen těsně minul zadní tyč Konrádovy branky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád inkasuje gól v duelu s Vítkovicemi.

Ve 27. minutě hosté srovnali, když se z prostoru mezikruží prosadil Mikyska. O dvě minuty později mohl domácím vrátit vedení v samostatném úniku Knotek, zamířil však jen do připraveného Svobody. V podobné situaci se pak zjevil také Káňa, ale také jeho zakončení hostující brankář pokryl.

Vítkovice otočily skóre v přesilové hře čtyř proti třem zásluhou Lakatoše, který prostřelil Konráda a připsal si desátý gól v sezoně. Zvýšit vedení hostů mohl hned vzápětí v klasické přesilové hře Trška, jeho střelu ale zastavila tyč.

Domácím se povedl vstup do třetí části. Začali ji přesilovou hrou, během které Káňa prostřelil Svobodu nečekanou střelou k bližší tyči a srovnal na 2:2. O pět minut později dostal puk v další přesilové hře do sítě Nahodil. Vítkovice však využily možnost přezkoumání nedovoleného bránění v brankovišti a rozhodčí po kontrole videa gól zrušili.

Mallet se po návratu z přesilové hry dostal k odraženému puku a zamířil jen těsně vedle Konrádovy branky. Domácí se znovu do vedení dostali sedm minut před koncem třetí třetiny, kdy se při hře čtyř proti čtyřem prosadil Valenta. Vítkovice už ve zbývajícím průběhu zápasu nedokázaly na olomoucký obrat zareagovat a výraznější šanci si nevypracovaly. Jedinou příležitostí ke skórování byla tvrdá rána Poláka od modré čáry.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Olesz (Valský, Nahodil), 41. Káňa (Ondrušek), 53. Valenta (Burian) - 27. J. Mikyska (Fridrich, Lednický), 33. Lakatoš (Štencel, Marosz). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Bez diváků.
Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček (42. Škůrek), Dujsík, Vyrůbalík, T. Černý, Ondrušek - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Kolouch, Káňa - Valský, Nahodil, Olesz - Tomeček, Kusko, Gřeš. Trenéři: Moták a Tomajko.
Vítkovice: M. Svoboda - R. Polák, Štencel, Trška, L. Kovář, R. Černý, Koch, Kubeš - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Mallet, Marosz, Dej - Šišovský, Werbik, Dočekal - Fridrich, J. Mikyska, Lednický. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata: