Hlavní obsah

Poprvé za Spartu a hned gól! Snad mi to Pecháček na Vánoce moc neosolí, culí se Šmerha

Praha

Poprvé vyjel v dresu Sparty k extraligovému souboji a hned okusil i slastný pocit z gólu! Nedělní partie proti brněnské Kometě se z hlavy Tomáše Šmerhy jen tak nevypaří. Nadějný útočník v první třetině poslal kotouč z dorážky do branky, byť ho za Vejmelkova záda dopravil neúmyslně pravou bruslí.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Tomáš Šmerha přijímá gratulaci ke gólu od Matěje Machovského.

Článek

„Nějak se puk odrazil a já ho doklepl," popisoval Šmerha moment, který posadil sparťany do sedla a jemu zvedl sebevědomí.

Až dosud měl v nohách jediný duel mezi elitou loni za Kladno, ve svém druhém utkání v nejvyšší soutěži tedy slavil první zásah. A byl blízko dalšímu, v prostřední části ale při sólovém úniku přestřelil. Na ledě předváděl dobrý pohyb i tah na branku a po utkání sršel radostí. Ostatně i Lukáš Pech, který si jako týmový pokladník na 22letého mladíka už brousí zuby.

Jakou částku do kasy složí, však Šmerha zatím netuší. „Snad mi to Pecháček na Vánoce moc neosolí," usmíval se. Nastoupil ve třetí formaci s Říčkou a zmiňovaným Pechem. Právě on mu po gólu sebral na památku puk a před začátkem zápasu ho v šatně uklidňoval.

„Pomáhal mi dost stejně jako všichni. Říkal mi žádnej stres a abych hrál v našem pásmu jednoduše," líčila pokyny letní posila Sparty. Kvůli zdravotním potížím ale Šmerha zmeškal podstatnou část přípravy a na podzim se proto rozehrává ve Slavii, kde hokejově vyrostl a kam má vyřízené střídavé starty.

Právě v Edenu chytil v minulém ročníku střelecký apetit, když s 28 trefami figuroval na třetí příčce tabulky šutérů základní části Chance ligy. V probíhající sezoně odehrál za červenobílé zatím 10 utkání s bilancí čtyř branek a šesti nahrávek. Zpět na Slavii se však zatím hlásit nebude. „Nevím, jestli nastoupím v pátek (proti Vítkovicím), ale s týmem zůstávám a v úterý půjdu se Spartou na trénink," řekl po triumfu Pražanů 6:1 nad Kometou.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.