Hlavní obsah

Hokejisté Zlína s novou posilou Čajánkem chtějí do play-off

ZLÍN

S postupnými cíli vstoupí do nové extraligové sezony hokejisté PSG Zlín, kteří se pod vedením trenérů Rostislava Vlacha a Josefa Turka chtějí vyhnout skupině o udržení a postoupit do play off. Největší posilou je zkušený útočník Petr Čajánek, který se vrátil z KHL, kde hrál za Petrohrad. Vedle bývalého reprezentanta jsou dalšími novými jmény na zlínské soupisce brankář Luboš Horčička, obránce Radim Tesařík, útočníci Antonín Honejsek a Ondřej Veselý.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Petr Čajánek se stal novou posilou extraligového Zlína. Vlevo prezident klubu Miroslav Adámek.

Článek

V přípravě na novou sezonu odehráli hokejisté Zlína deset zápasů, z toho osmkrát vyhráli. Kouč Vlach ale výsledky nepřeceňuje. "Jsme obezřetní. Neznamená to, že budeme vyhrávat i v extralize. Optimismus krotíme. Na druhou stranu mají hráči sebevědomí, což považuji za důležité," uvedl na dnešní tiskové konferenci Vlach.

Oproti uplynulé sezoně postrádá v kádru šestici Stanislav Balán, Jaroslav Balaštík, Antonín Bořuta, Ivan Rachůnek, Peter Sivák a Jan Švrček. "Dali jsme šanci i mladým hráčům, v sestavě je pět juniorů. Chceme hrát dobrý hokej s výsledky, které by uspokojily naše diváky. I když se domnívám, že letos bude extraliga vyrovnanější," řekl Vlach.

Zlínský tým by měl mít dobrou kondici, výsledky testů jednotlivých hráčů jsou nejlepší za posledních deset let. V extraligovém kádru zůstal i sedmatřicetiletý obránce Tesařík, který si svými výkony vybojoval místo v sestavě.

Tahounem znovu Leška

Jedním z tahounů zlínského týmu bude pětatřicetiletý zkušený útočník Petr Leška, kterému chybí sedm zápasů k jubilejnímu 900. utkání v extralize. "Nesleduji takové statistiky a ani je neřeším. Přede mnou je další sezona. Důležité je vyhnout se zraněním. Do každého souboje však půjdu naplno," poznamenal Leška, který má jednoduchou hokejovou filosofii. "Chceme vyhrávat. Porážky nikoho nebaví," dodal.

Po minulé sezoně se vedení klubu zaměřilo i na ekonomickou oblast. Výsledkem je snížení nákladů o deset milionů korun. "Jsme rádi, že jsme po těchto úsporných opatřeních sestavili tým podle našich předpokladů," řekl jednatel klubu Patrik Kamas.

Po tiskové konferenci představil zlínský klub i nový dres. "Změna je radikální, dlouho jsme na ní pracovali. Vyhověli jsme i fanouškům a jmenovky dali na lukrativní místo nad číslo hráčů," dodal Kamas. V domácích zápasech se Zlín představí v modrých dresech.

Reklama

Související témata: