Hlavní obsah

Slavia je po dvou kolech stoprocentní, třinecký bitkař Verot se uvedl desetiminutovým trestem

PRAHA

I po druhém kole Tipsport extraligy zůstává na bodovém kontě hokejistů Třince nula, mistrovský celek v úterý prohrál na ledě Českých Budějovic 3:4. V dresu Ocelářů si odbyl premiéru Darcy Verot, upozornil na sebe ale jen desetiminutovým trestem. Stoprocentní bilanci má po dvou odehraných kolech jen Slavia, Růžičkovi svěřenci deklasovali Mladou Boleslav na jejím ledě 5:1. Druhou výhru si připsalo Kladno a Kometa Brno, oba týmy uspěly v nájezdech. Na vítězství naopak dál čeká Sparta, Liberci podlehla 2:3 po prodloužení.

Foto: David Veis, ČTK

Rozhodčí uklidňuje Kanaďana v třineckém dresu Darcyho Verota.

Článek
Fotogalerie

Slavia vyhrála na ledě Mladé Boleslavi suverénně 5:1 a po dvou odehraných kolech má na svém kontě plný počet šesti bodů. Rozhodující krok k vítězství udělali Pražané v první části, kdy v rozmezí necelých pěti minut třikrát skórovali. Třemi body za branku a dvě asistence se blýskl sedmnáctiletý útočník Tomáš Hertl.

Dimirtij Jakšin ze Slavie Praha se raduje z třetího gólu v utkíní proti Mladé Boleslavi.foto: ČTK/Radek Petrášek

Kladno vyhrálo ve Zlíně 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí šli do vedení už v páté minutě zásluhou Sýkory, v téže minutě však srovnal Kalla. Kladno tak vstřelilo na stadiónu Luďka Čajky gól po dlouhých 160 minutách. Ještě v první třetině vrátil Ševcům vedení Čajánek, po první změně stran ale znovu srovnal Kafka. Další branka už ale nepadla, a tak musely o vítězi rozhodnout až nájezdy. V nich zajistil Středočechům bod navíc Kalla.

Fanoušci Zlína s transparentem k uctění památky tragicky zesnulého zlínského odchovance Karla Rachůnka.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Mistr z Třince zůstává i po dvou kolech bez bodového zisku. Po domácí prohře s Brnem nestačili Oceláři na České Budějovice, kterým na jejich ledě podlehli 3:4. Třinec sice poslal už po šestadvaceti vteřinách hry do vedení Bonk, Jihočeši ale dvěma góly skóre otočili. Pak se sice znovu prosadil Bonk a vyrovnal, Pšurný s Gulašem však svými góly strhli vítězství na stranu Českých Budějovic. Nic na tom nezměnila ani trefa Kohna devět vteřin před koncem.

Peter Hamerlík z Třince dostává v Českých Budějovicích od domácího Pavla Kašpaříka první gól. foto: ČTK/David Veis

V dresu Třineckých se představili i dvě zámořské posily – obránce Rob Davison a útočník Darcy Verot. Nechvalně proslulý rváč Verot, který na sebe v dresu Čechova upozornil bitkou i s Jaromírem Jágrem, vyfasoval ve své premiéře za Oceláře i desetiminutový trest za vražení protihráče zezadu.

Vítkovice si i ve druhém kole vyzkoušely samostatné nájezdy a oproti prvnímu kolu byly nyní úspěšné – Litvínov porazily 2:1. Diváci na první branku dlouho čekali, až vteřinu před vypršením čtyřicáté minuty otevřel skóre domácí Svačina. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby srovnal Hanzl. V sedmé sérii nájezdů pak zajistil Vítkovicím výhru Pohl.

Vítkovický útočník Peter Húževka v gólové šanci před brankářem Litvínova Martinem Volkem. foto: ČTK/Petr Sznapka

Plzeň sice na ledě Komety Brno dvakrát vedla, náskok však ani jednou neudržela a nakonec prohrála 2:3 po samostatných nájezdech. Vítěznou trefu si připsal v sedmé sérii nájezdů Hubáček, který se trefil i o sérii dříve. Kometa tak po svém návratu do extraligy doma poprvé na Západočechy vyzrála. Zápas nedohrál plzeňský Tomáš Vlasák, který v prodloužení s bolestivou grimasou a za doprovodu lékařů zamířil předčasně do kabin.

Ani ve druhém kole se výhry nedočkala Sparta, Liberci podlehla 2:3 po prodloužení. Severočeši si v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok, který Sparta na konci prostřední části zlikvidovala. V prodloužení rozhodl o výhře Liberce Špaček. Bílí Tygři tak po šesti nezdarech na ledě Sparty konečně vyhráli.

Třetí kolo uzavře středeční dohrávka mezi Karlovými Vary a Pardubicemi.

3. kolo hokejové Tipsport extraligy
Vítkovice - Litvínov 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 40. Svačina, rozh. nájezd Pohl - 56. Hanzl.
České Budějovice - Třinec 4:3on-line
Branky: 4. Kašpařík, 23. Mikuš, 27. Pšurný, 55. Gulaš - 1. a 26. Bonk, 60. Kohn.
Zlín - Kladno 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 5. T. Sýkora, 17. Čajánek - 5. Kalla, 29. Kafka, rozh. nájezd Kalla.
Mladá Boleslav - Slavia 1:5on-line
Branky: 13. Tomas - 9. V. Růžička, 12. a 14. Kuboš, 29. Hertl, 39. Kalus.
Brno - Plzeň 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branka: 42. Čermák, 51. Pospíšil, rozh. nájezd Hubáček - 12. Vlasák, 44. Duda.
Sparta - Liberec 2:3 po prodlouženíon-line
Branky: 37. Bližňák, 39. Y. Treille - 9. Klimenta, 16. Nedvěd, 64. Špaček.
Středa 21. září
18:00 Karlovy Vary - Pardubiceon-line

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice