Hlavní obsah

Třinec prohrál v Českých Budějovicích a zůstává bez bodu

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté mistrovského Třince prohráli ve 3. kole extraligy v Českých Budějovicích 3:4 a zůstávají i po druhém utkání v sezoně bez bodu. Naopak Mountfield se radoval z prvního zisku v soutěži. Oceláři nastoupili i s kanadskými posilami - obráncem Robem Davisonem a útočníkem Darcym Verotem, který byl v uplynulých ročnících nejtrestanějším hráčem KHL. Proslulý bitkař si jihu Čech na úvod vysloužil 12 trestných minut.

Foto: David Veis, ČTK

Peter Hamerlík z Třince dostává v Českých Budějovicích od domácího Pavla Kašpaříka první gól.

Článek

Domácím hned v úvodu zatrnulo, když Hrabal z levé strany našel mezi kruhy volného kapitána Bonka a ten pohotově doklepl puk za Kovářova záda. Euforie Ocelářů ale vydržela pouze do začátku čtvrté minuty, kdy brankář Hamerlík vyrazil těžkou střelu před sebe a tentokrát prokázal rychlou reakci Kašpařík, jenž z blízka vyrovnal. Ve vlastním oslabení potom vyrazili proti jedinému obránci Šimánek s Kašpaříkem, ale Šimánkův nápřah se zastavil na chráničích Hamerlíka. V pokračující přesilovce se důrazný bek Davison prodral až před Kováře, skóre se však neměnilo. V závěru prvního dějství v přesilovce prověřil třineckého brankáře Šimánek.

Na začátku druhého dějství hráči Mountfieldu nevyužili početní převahu při Hrabalově trestu, přestože pokusy Kašpaříka a Podlešáka vypadaly pro domácí slibně. Potom však zabojovala čtvrtá pětka, která přenesla hru do středního pásma, Kuchejda našel na modré čáře Mikuše a ten zakončil únik úspěšně.

Rozhodčí uklidňuje Kanaďana v třineckém dresu Darcyho Verota. foto: ČTK/David Veis

Při vyloučení Mikesky ale třinecký Bonk zblízka prostřelil puk pod dezorientovaným Kolarzem a bylo srovnáno. Za necelou minutu se skóre měnilo znovu, když individuálně se prosadil českobudějovický Pšurný. Jihočeši se museli bránit 24 vteřin ve třech poté, co se Mikeska s Podlešákem sešli na lavici hanby, ale Třinečtí výhodu nevyužili. Neúspěšní byli také Jihočeši při trestu Lojka.

Ve 42. minutě měl při závaru před Kovářem blízko k hattricku Bonk, ale puk se vykutálel mimo brankoviště. Během vyloučení Lukáše Květoně čelili domácí drtivému tlaku soupeře, který dokonce dopravil puk do branky, ale videorozhodčí nepotvrdil McGregorův gól kvůli posunuté konstrukci.

Třinecký nápor přibrzdil až dvouminutový trest za špatné střídání. Ve chvíli, kdy se hosté nadechovali k další ofenzivě, našel Novák přihrávkou z vlastního pásma před útočnou modrou číhajícího Gulaše, který své sólo zakončil přesnou trefou pod Hamerlíkovu lapačku a pojistil vítězství Českých Budějovic. Při přesilovce sáhli hosté ke hře bez brankáře a devět vteřin před sirénou už jen snížil Kohn.

HC Mountfield České Budějovice - HC Oceláři Třinec 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Kašpařík (Kuchejda), 23. Mikuš (Kuchejda), 27. R. Pšurný, 55. Gulaš (Novák) - 1. Bonk (Hrabal), 26. Bonk (D. Květoň, Zíb), 60. Kohn. Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:7, navíc Verot (Třinec) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3947.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Sailer, Mikeska, Podlešák - Kuchejda, Mertl (21. Červený), R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Davison, Richter, Hudec, Seman - D. Květoň, Bonk, McGregor - Kohn, Polanský, Adamský - Hrňa, Peterek, Chovan - Orsava, Verot, Hampl - od 28. navíc Havel. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice