Hlavní obsah

Šestigólový debakl Liberce. Tak snadné to ale nebylo, mínil vítkovický Pohl

LIBEREC

Až jako poslední ze všech extraligových celků se představili na domácím ledě hokejisté Liberce. Po dvou zápasech venku chtěli potěšit svoje fanoušky v Tipsport Areně vítězstvím, ale zmohli se jen na mizerný výkon plný chyb a totálně selhali. Soupeř z Vítkovic jim v předehrávce 4. kola uštědřil nečekaný debakl. A to hlavně zásluhou Petra Pohla, který režíroval vítězství hostí 6:0!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Pohl (vpravo dole) se spoluhráči z Vítkovic Slobodou a Svačinou

Článek

Stříbrný celek loňského ročníku se totiž předvedl na severu Čech ve výborném světle a potřetí v řadě bodoval. A jeho bilance má zároveň stoupající tendenci: prohra v prodloužení, výhra po nájezdech a tříbodový zisk. Pohl skvěle navázal na předešlý duel s Litvínovem, který rozhodl brankou při samostatných nájezdech. A ve čtvrtek večer byl u prvních tří gólů svého týmu.

„Zápas z tribuny možná vypadal jednoznačně v náš prospěch, ale tak snadné, jak dopadl výsledek, to zase nebylo. Domácí se mohli několikrát dostat zpátky do hry. Hlavně za stavu 2:0 pro nás měl Liberec jasné šance na snížení, jenže tým podržel brankář Málek. Povedly se nám nějaké přesilovky a jsem rád, že jsem zvyšoval na dvoubrankový rozdíl. To byl asi klíčový moment zápasu,“ líčil Pohl.

Na šesti gólech Vítkovic se podílelo pět střelců, tým podal kolektivní výkon. „Snažíme se v ofenzivě nahradit Petra Vránu, který odešel do Chabarovsku. Dobrý start do extraligy je příslibem, že by se to mohlo podařit, ale určitě výhru z Liberce nepřeceňujeme, protože je pořád začátek soutěže,“ dodal nejlepší vítkovický hráč.

Také Moták chválil Málka

Asistent vítkovického trenéra Zdeněk Moták soudil, že výsledek je z pohledu domácích moc krutý. „Jazýčkem na vahách byl výkon brankáře Málka, který odolal spoustě šancí. Mnoho nescházelo, aby mu Liberec dal dva nebo tři góly. Kluci cítili, že mají v brance jistotu, a proto si dovolili možná víc, než v jiných zápasech, co se týče aktivity na soupeřově ledě. Stále si ale myslíme, že liga bude hodně vyrovnaná a je jen na nás, abychom udrželi solidní výkonnost.“

Liberecký trenér Jiří Kalous přiznal, že se mu zápas nehodnotí dobře. „Máme kolísavé výkony a bohužel slabou produktivitu. V útoku se trápíme a neproměňujeme šance. Musím věřit, že tento negativní prvek naší hry brzy odezní. Potřebujeme se po tom výprasku od Vítkovic rychle vzchopit a přál bych si, abychom vyhráli už příště v Karlových Varech,“ uvedl kouč Severočechů.

V zápise o utkání figuroval i obránce Holub, který ale zápas proseděl na tribuně mezi diváky. „Původně měl samozřejmě nastoupit, ale potkaly ho žaludeční potíže, a to nebylo ke hraní,“ vysvětlil Kalous a přidal důvod absence útočníka Bartoviče: „Zlobí ho potíže s přitahovačem a nechtěli jsme riskovat. Uvidíme, do jaké míry to bude vážné, nebo ne.“

Reklama

Související témata: