Hlavní obsah

České Budějovice i potřetí za sebou doma naplno bodovaly

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic se představili v tomto týdnu potřetí před domácím publikem a znovu naplno bodovali, když v 5. kole extraligy zdolali Plzeň 4:2. Dvěma góly se na vítězství Mountfieldu podílel útočník Jiří Šimánek.

Článek

V úvodu zápasu vypálil plzeňský Vlasák a na protější straně Šimánek, oba brankáři však byli připraveni. Hostující gólman Svoboda ale překvapivě v šesté minutě nedosáhl na švihem vyslaný puk z hole mladého obránce Vráblíka, jenž se mohl radovat z premiérové trefy v extralize. O pár minut později předvedli velmi pěknou akci Lahghammer s Gulašem, ale tentokrát Svobodu nezaskočili.

Plzeňskou klec se snažil dobývat rovněž rtuťovitý Kuchejda, ale neuspěl, stejně jako Podlešák po přihrávce od Mikesky. V oslabení při trestu Polodny se blýskl jedovatou střelou Langhammer. Hosté rovněž poctivě útočili, ale jejich technické kousky dokázali českobudějovičtí obránci eliminovat. Za nimi stál pozorný Jakub Kovář, který zlikvidoval pokusy Kratěny i svého bratra Jana.

Na začátku prostředního dějství chybovala domácí obrana, ale plzeňský Jan Kovář z pravého kruhu netrefil odkrytou část branky. Západočeši stupňovali útočnou aktivitu, střelecké pokusy Kratěny a Dudy ani vtipné kombinace Strakovy řady však k vyrovnání nevedly. Naopak při vyloučení Dobrovolného napřáhl na modré čáry Kranjc a Kašpařík tečí podruhé obelstil Svobodu. Ve 34. minutě prudce vypálil Vlasák, domácí gólman neudržel puk, ale jeho spoluhráči zachránili situaci včasným vyhozením. V pokračujícím tlaku Plzně, si najel mezi kruhy Jeřábek a pohotovou střelou snížil.

Kombinace Pituleho s Dvořákem ve 42. minutě zaváněla gólem, ale domácí obrana se štěstím odvrátila nebezpečí. Brzy nato Kašpařík zabojoval v rohu kluziště, našel před brankou Šimánka a ten přidal třetí trefu Jihočechů. Za půl druhé minuty se však prosadil důrazný Duda a znovu byl rozdíl pouze jednobrankový. V polovině třetí třetiny Květoň od bočního mantinelu poslal puk před Svobodu a Šimánek zblízka přidal svůj druhý zásah.

Tři minuty před koncem šel pykat Kašpařík, ale domácí se ubránili, přestože Plzeň během přesilovky odvolala brankáře. V závěru trefil Gulaš tyčku opuštěné klece, před domácí brankou se ještě strhla menší bitka, ale stav už se nezměnil.

České Budějovice - Plzeň 1929 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Vráblík (Podlešák, Mikeska), 29. Kašpařík (Kranjc, Gulaš), 45. Šimánek (Kašpařík), 51. Šimánek (L. Květoň, Novák) - 38. J. Jeřábek (Duda, Dvořák), 47. Duda (Dresler). Rozhodčí: Jeřábek, Kalivoda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4811.
Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Němeček, Vráblík, Kolarz, Mikuš - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Polodna, Mikeska, Podlešák - Kuchejda, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
A. Svoboda - Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Kaberle, Dresler, Dan Růžička, Dobrovolný - Duda, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, J. Hlinka, Mrňa - Vostřák, Jan Kovář, Petruška - Dvořák, Pitule, Johnson. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice